Predstavljen priručnik Terapijsko hranjenje

Predstavljen priručnik Terapijsko hranjenje

Ovaj priručnik prikazuje normalan razvoj hranjenja, odstupanja od tog razvoja, ali daje i smjernice kako provoditi terapijsko hranjenje  te daje savjete za poticanje i unaprijeđenje oralno motoričke pokretljivosti i senzibilizacije tog područja kao izuzetno važnog u procesu hranjenja.

Jučer je u centru za rehabilitaciju Mali dom-Zagreb predstavljen priručnik Terapijsko hranjenje autora Dubravka Jurišića i Diane Korunić. Ovaj priručnik prikazuje normalan razvoj hranjenja, odstupanja od tog razvoja, ali daje i smjernice kako provoditi terapijsko hranjenje  te daje savjete za poticanje i unaprijeđenje oralno motoričke pokretljivosti i senzibilizacije tog područja kao izuzetno važnog u procesu hranjenja.

„Priručnik je namijenjen roditeljima i svim institucijama koje u svojoj skrbi imaju djecu s poteškoćama u razvoju. Terapijsko hranjenje je komplicirana aktivnost kod djece s poteškoćama u razvoju, zato smo i napravili ovakav priručnik da bi roditeljima mogli olakšati hranjenje njihove djece“, rekla je Darija Udovičić Mahmuljin, ravnateljica dnevnog centra Mali dom-Zagreb.

(zg-magazin)