Predstavljen plan zimske službe za Zagrebačku županiju

Predstavljen plan zimske službe za Zagrebačku županiju

Za provođenje radova zimske službe osigurano je 25 ekipa organiziranih na 7 mjesta pripravnosti (Okuje, Goričica, Vrbovec, Samobor, Jastrebarsko, Zaprešić, Ivanić-Grad), 3000 tona soli i 3600 m3 sipine. Planirani troškovi zimske službe iznose 16,7 milijuna kuna

U Zagrebačkoj županiji danas je predstavljen Operativni program radova održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije u zimskom razdoblju 2013./2014.

Pod zimskom službom podrazumijevaju se radovi neophodni za održavanje prohodnosti cesta i sigurnog odvijanja prometa, za režim prometa u zimskim uvjetima koji je određen posebnim propisima.

Prema riječima Ivana Mikulčića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, Plan zimske službe obuhvaća razdoblje od  1. studenog  ove godine do  15. travnja 2014. godine, ali ovisno o vremenskim uvjetima dežurne službe spremne su reagirati prije, ali i nakon spomenutog datuma.

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije organizira provođenje zimske službe na 1220 km županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije raspoređenih u dvije razine prednosti.

Ceste prve razine prednosti su uglavnom županijske ceste te lokalne ceste većeg prometno-ekonomskog značaja s autobusnim linijama, prilazi željezničkim postajama i važnijim industrijskim i turističkim centrima koje se moraju staviti u stanje prohodnosti u roku od pet sati u nizinskom, odnosno osam sati u planinskom području, nakon što prestane padati snijeg. Ceste druge razine prednosti su županijske ceste manjeg prometno-ekonomskog značenja kao i sve lokalne ceste koje nisu u prvoj razini prednosti, a njihova se prohodnost mora osigurati najkasnije u roku 24 sata od trenutka prestanka padanja snijega.

Za provođenje radova zimske službe osigurano je 25 ekipa organiziranih na 7 mjesta pripravnosti (Okuje, Goričica, Vrbovec, Samobor, Jastrebarsko, Zaprešić, Ivanić-Grad), 3000 tona soli i 3600 m3 sipine. Planirani troškovi zimske službe iznose 16,7 milijuna kuna. I ove godine izvođenje radova zimske službe za županijske i lokalne ceste na području Zagrebačke županije provodit će Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o.

Hrvoje Sokol iz Hrvatskih cesta predstavio je plan održavanja državnih cesta na području Zagrebačke županije kojih ima 338 km, za što je osigurano 3950 tona soli u skladištima, 600 tona soli u silosima te 1500 m3 sipine.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović pozvao je sve sudionike realizacije Plana zimske službe na području Županije na pripravnost i kooperativnost te je apelirao na sudionike u prometu da koriste adekvatnu opremu za vrijeme zimskih uvjeta. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni