Predstavljen otočni advent grada Raba

Predstavljen otočni advent grada Raba

(Gradonačelnik Grgurić pohvalio je suradnju rapske i zagrebačke turističke zajednice / Foto: zagreb.hr)

Manifestacija Najljepši otočni advent Grada Raba predstavljena je danas u palači Dverce.

Rapski advent održat će se petu godinu zaredom, od 30. studenoga do 7. siječnja u povijesnoj jezgri grada Raba, a posjetiteljima nudi bogat kulturno-zabavni pogram i gastronomsku ponudu.

Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić je izrazi zadovoljstvo što se rapski adevent predstavlja u Zagrebu, koji je kolijevka najboljeg svjetskog adventa.

„Drago mi je što zahvaljujući gradonačelniku Bandiću i direktorici Tutističke zajednice grada Zagreba Martini Bienenfeld možemo ispričati svoju novogodišnju, božićnu otočnu priču za koju tvrdimo da je projekt koji dokazuje da se jednim dobrim pristupom, planiranjem, suradnjom i zajedništvom može stvoriti prava stvar“, rekao je gradonačelnik Raba. Dodao je da je rapski otočni advent više od projekta i više od same zabave i kulture.

„To je pokušaj da u 12. mjesecu podignemo kvalitetu društvenog života, što peti put zaredom i dokazujemo. Najveća snaga ovog adventa su ljudi, to su udruge, klape, društva, više je od 500 sudionika“, izjavio je Grgurić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je rekao da gradovi Rab i Zagreb mogu učiti jedan od drugog.

„Uvijek se najbolji druže s najboljima. Najljepši advent na otoku i najbolji advent u Europi su zajedno ruku pod ruku. Učimo jedni od drugih da budemo još bolji. Mi smo učili od kolega u Europi prije deset godina, a danas smo bolji od njih “, rekao je gradonačelnik Bandić, koji je obećao da će sa suradnicima barem na nekoliko sati posjetiti rapski otočni advent.

Gradonačelnici Bandić i Grgurić su međusobno razmijenili i prigodne poklone. Uz gradonačelnike su bile direktorica Turističke zajednice grada Raba Ivana Matušan i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni