Predstavljen novi vizualni identitet FER-a

Predstavljen novi vizualni identitet FER-a

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu danas je, nakon gotovo 25 godina, predstavio novi vizualni identitet i time zakoračio u novo desetljeće s osvježenom logotipom.

Iz FER-a poručuju kako novi logotip još snažnije definira FER kao brand koji jamči vrhunsko obrazovanje, znanost i istraživački kapacitet.

Ovo je treća promjena vizualnog identiteta FER-a od njegovog osnutka. Prvi natječaj za idejno rješenje zaštitnog znaka, tadašnjeg Elektrotehničkoga fakulteta u Zagrebu, raspisan je 1966. godine kada je dekan prof. dr. sc. Vladimir Muljević, smatrajući potrebnim da studentsku organizaciju što više zainteresira za rad i život na Fakultetu, pritom ponudio i novčane nagrade u iznosu od 150, 100 i 50 novih dinara.

Druga promjena uslijedila je 30 godina kasnije i bila je razumljiv korak nakon promjene imena fakulteta u današnji naziv – Fakultet elektrotehnike i računarstva.

„Pročišćeni znak FER-a prati evoluciju Fakulteta i odražava vrhunska postignuća koja imamo u području obrazovanja, istraživanja i struke. Vjerujemo da se s tim znakom mogu identificirati sve generacije i da će biti prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj, nego i u međunarodnom okruženju, kojem se otvaramo ove jeseni s našim studijskim programom na engleskom jeziku“, istaknuo je za ovu priliku dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec.

Novi vizualni identitet osmislila je dizajnerica Jelena Rebrnjak iz agencije Bornfight, koja je svoju inspiraciju pronašla u junakinji moderne tehnologije, američkoj znanstvenici i programerki Grace Hopper. Asocijacije koje je izdvojila kao vrijednosti FER-a su sistematičnost, prilagodljivost i progres, iz čega proizlazi slogan „Uči iz prošlosti, istražuj sada, izumi budućnost“.

Uslijed nezavidne situacije s koronavirusom na globalnoj razini, predstavljanje novog vizualnog identiteta obilježeno je u manjem krugu prisutnih u prostorijama Fakulteta gdje su prisutni mogli preuzeti svoje primjerke promotivnih materijala te zaigrati popularnu igricu Pac-Man na videozidu smještenom u auli. Igrica je za ovu priliku posebno prilagođena tako da novi logo FER-a služi kao labirint za Pac-Man i duhove. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni