Predstavljen katalog izložbe “Zoološki vrt u Zagrebu 1925. -2015.“

Predstavljen katalog izložbe “Zoološki vrt u Zagrebu 1925. -2015.“

Izložbom se želi prikazati značaj Zoološkog vrta kao kulturne i turističke odrednice grada Zagreba od njegovih početaka davne 1925. godine

U prostorima Muzeja grada Zagreba u utorak je predstavljen katalog izložbe „Zoološki vrt u Zagrebu 1925. -2015.“, autorice Željke Kolveshi koji prati povijesni razvoj Zoološkog vrta kao prepoznatljive slike identiteta Zagreba.

Čestitavši autorici na uspješnom projektu, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin je istaknula kako se radi o hvalevrijednoj suradnji dviju velikih zagrebačkih institucija, Zoološkog vrta u Zagrebu i Muzeja grada Zagreba, podsjetivši kako je u tijeku velika obnova zapadnog dijela Zoološkog vrta, koja se u najvećem dijelu financira iz EU fondova.

Ravnateljica Zoološkog vrta Davorka Maljković naglasila je kontinuiranu potporu Grada u realiziranju projekata obnove, dodavši kako će ovaj katalog poslužiti kao dokument vremena i pokazatelj odličnog rada Vrta. Ravnateljica je spomenula kako se ovim projektom otvaraju i mogućnosti za buduću suradnju.

„Katalog je napisan tako da služi kao polazište za druge autore kada je riječ o ovoj temi, ali i tako da bude zanimljiv i pristupačan svima“, rekla je kustosica Željka Kolveshi, koja je izložbom htjela prikazati značaj Zoološkog vrta kao kulturne i turističke odrednice grada Zagreba od njegovih početaka davne 1925. godine do danas.

Muzej grada Zagreba prigodom predstavljanja kataloga izložbe, donirao je Klinici za dječje bolesti Zagreb radove – likove životinja djece zagrebačkih vrtića i osnovnih škola koji su nastali kao dio sveukupnog likovnog dizajna izložbe. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni