Predstavljen 9. Međunarodni sajam turizma PLACE2GO

Predstavljen 9. Međunarodni sajam turizma PLACE2GO

(Foto: zagreb.hr)

U zagrebačkom hotelu Esplanade u ponedjeljak je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program 9. Međunarodnog turističkog sajma PLACE2 GO.

Na najvećem turističkom sajmu u Hrvatskoj od 13. do 15. ožujka u Areni Zagreb ljubiteljima putovanja predstavit će se atraktivne turističke destinacije u Hrvatskoj i svijetu te će se održati i niz zanimljivih događanja.

Direktorica Sajma Damjana Domanovac je rekla da je ove godine ostvarena suradnja s Ministarstvom kulture te je za posjetitelje sajma pripremljen zanimljiv projekt „Kulturne rute Vijeća Europe“.

„Na velikom velikom ekranu glavne pozornice prikazat će se i video izložba Riječne vode, život i ljepota, hrvatski udio u europskoj baštini. Što se tiče programa u subotu i nedjelju, kao i svake godine nastupit će brojni blogeri, putopisci i po prvi put će se predstaviti Slaven Škrobot, koji unatoč što je prikovan za invalidska kolica putuje svijetom. Novina ove godine je da ćemo imati vinski trg, gdje ćemo predstaviti autohtona hrvatska vina kao dio turističke ponude”, najavila je Domanovac. Istaknula je da je pokrovitelj sajma Turkish Airlines za najsretnije posjetitelje organizirao nagradno putovanje za dvoje u Meksiko.

Domanovac je izrazila zadovoljstvo da se unatoč zarazi korona virusom sve odvija po planu i do sada je samo jedan izlagač odustao od sudjelovanja na Sajmu.

Direktor agencije EX-alto Goran Rihtarić predstavio je i poslovni dan PLACE2GO sajma. Naglasio je kako se prošle godine pokazalo da je taj sajam dobro mjesto umrežavanja za poslovne kontakte i projekte.

„Ove godine na poslovnom danu uz potporu veleposlanstva SAD-a očekujemo sudjelovanje svih značajnih partnera iz regije, turoperatora koji se bave outgoing turističkim poslovanjem, ali i drugih koji će biti pozvani od strane veleposlanstva SAD-a. Ovaj sajam nam je značajan jer potvrđuje da su Zagreb i Hrvatska turistički lideri u regiji, a to je prepoznala i turistička organizacija SAD-a“, rekao je Rihtarić. Najavio je da će se na poslovnom danu sajma raspravljati o temama koje su značajne za turističku djelatnost, a iznijet će se iskustva grada Otoka i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije o tome što su uspjeli pokrenuti u području razvoja održivog turizma.

Nazočnima se na konferenciji za novinare obratio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

„Pet godina zaredom bilježimo dvoznamenkasti rast dolazaka i noćenja turista, za što su zaslužni svi građani Zagreba. Budući da statistički podaci govore da 83 % posjetitelja dolazi iz inozemstva, vrlo je važno istaknuti da je Zagreb najsigurnija europska turistička destinacija te da će, uz združene napore svih Gradskih službi, tako i ostati”, zaključio je gradonačelnik Bandić ističući da Zagreb kao destinaciju treba doživjeti.

„Dok se sigurnost piše velikim slovima Zagreb će svake godine biti veća i bolja turistička destinacija“, rekao je gradonačelnik.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni