Predstavljanje tržišta umjetne inteligencije u Hrvatskoj

Predstavljanje tržišta umjetne inteligencije u Hrvatskoj

Predavanje će u Zagrebu održati i stručnjak za UI iz Facebooka

Najvažnije godišnje okupljanje zajednice koja razvija i primjenjuje tehnologiju s područja umjetne inteligencije – Konferencija AI2FUTURE – održat će se u Zagrebu 15. i 16. listopada u organizaciji Hrvatske udruge za Umjetnu inteligenciju – CroAI. HGK je partner konferencije.

Na konferenciji će premijerno biti predstavljen jedinstveni pregled ukupnoga tržišta umjetne inteligencije u Hrvatskoj, nastao na temelju istraživanja koje su provele Hrvatska udruga za Umjetnu inteligenciju – CroAI i Hrvatska gospodarska komora. Takozvani AI landscape je pregled svih dionika tog tržišta, od tvrtki i startupova do šireg ekosustava umjetne inteligencije koji uključuje obrazovne i istraživačke ustanove, udruge i predstavnike javnoga sektora.

Na konferenciji će vodeći svjetski i domaći stručnjaci iz biznisa i akademske zajednice prezentirati aktualne poslovne projekte, nove trendove, alate i robotiku, a bit će riječi i o izradi strategije na razini Europske unije te nacionalnih strategija Izraela, Švedske i Južne Afrike.

Predavanje će održati i Norbeto Andrade, Global Policy Lead for Digital and AI Ethics iz Facebooka te prof. dr. sc. Isaac Ben Israel, prvi čovjek Izraelske svemirske agencije i ključna osoba Izraelskog tehnološkog čuda.

Više informacija o programu konferencije dostupno je na službenoj stranici konferencije www.ai2future.com. Prijave za konferenciju otvorene su do 14. listopada. Tvrtkama članicama HGK osiguran je popust od 20 posto na kotizacije prijavom na e-mail info@eventa01.com. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni