Predstavljanje novog romana fantastike za mlade

Predstavljanje novog romana fantastike za mlade

Kad Red krene istraživati zabranjeni crkveni zvonik, u spletu slučajnih a čudesnih okolnosti propadne kroz skriveni vremenski portal i vrati se u prošlost, u vrijeme naseljavanja prvih doseljenika…

Vlatka Planina

U Kulturno informativnom centru u petak, 4. kolovoza s početkom u 19 sati održat će se predstavljanje romana za mlade Wend, književnice Vlatke Planine.

Dvanaestogodišnji dječak Red ljetne praznike provodi kod djeda, u gradiću neobična imena: Willow’s End. Osnutak Wenda, kako ga mještani zovu, vezan je uz legendu o prvim doseljenicima i tragično preminuloj djevojčici Willow, po kojoj je gradić i dobio ime. No kad Red, uz pomoć prijateljice Brinn, krene istraživati zabranjeni crkveni zvonik, u spletu slučajnih a čudesnih okolnosti on propadne kroz skriveni vremenski portal i vrati se u prošlost, u vrijeme naseljavanja prvih doseljenika. Red tamo upoznaje i sprijateljuje se s Willow, te se suočava s dva velika izazova. Prvi izazov jest kako se vratiti kući, a drugi, još teži, jest treba li spasiti Willow od smrti, riskirajući promijeniti čitavu povijest i poništiti postojanje ne samo sebe već i svih koje voli?

»Ja ne molim za slobodu izbora već za slobodu od izbora«, misao je koja se provlači kroz čitav roman, zajedno s pričom o požrtvovnosti, odvažnošću i radosti i boli prvih ljubavi.

Red će na kraju morati donijeti odluku, a koja će to odluka biti – za taj ćete odgovor morati pročitati knjigu.

Vlatka Planina rođena je 1984. godine u Zagrebu, gdje i danas živi. 2010. godine diplomirala je engleski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Objavila je tri zbirke poezije na hrvatskom jeziku: A nekad si mi kupovao lizalice (2010.), Nemoj se plašiti ovoga neba (2014.) i Neizbrojnosti (2017.), e-knjigu poezije na engleskom jeziku: A Booklet of Poems for the Ace of Hearts (2016.), bajkovito-fantastičnu trilogiju romana za mlade: Jegulja, Kralj i bajka, Povratak vještice (2016.), te fantastični teen roman Wend (2017.).

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni