Predstavljanje knjige “Uz Bosnu” i koncert zbora Bulbuli

Predstavljanje knjige “Uz Bosnu” i koncert zbora Bulbuli

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organizira predstavljanje knjige Uz Bosnu, autora Seada Alića i koncert zbora Bulbuli »Zapjevale bulbul ptice – naših 28 godina«.

Predstavljanje knjige Uz Bosnu bit će održano danas u Novinarskom domu Zagreb, Perkovčeva 2, s početkom u 19 sati.

Knjiga se sastoji od tekstova Seada Alića objavljivanih u različitim publikacijama, tiskanim i elektroničkim medijima, te predstavlja svojevrstan pogled na bosanskohercegovačku političku, kulturnu, religijsku, društvenu situaciju iz zagrebačke perspektive.

O knjizi će, uz autora, govoriti Enes Kišević, Sead Berberović i Armin Hodžić, a duh Bosne sevdahom će dočarati Ansambl “Bosana”.

Koncert zbora koncert zbora Bulbuli »Zapjevale bulbul ptice – naših 28 godina« bit će održan 30. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (Mala dvorana).

Riječ je o cjelovečernjem koncertu posvećenom bosanskohercegovačkoj gradskoj pjesmi – sevdalinki i obilježavanju 28 godina djelovanja zbora.

Multietnički zbor Bulbuli (Slavuji) djeluje od 1995. godine pod vodstvom Ismeta Kurtovića.

Bulbuli i maestro Kurtović objavili su dva nosača zvuka (CD) i na njima 26 antologijskih pjesama kojima njeguju i čuvaju tradicijsku pjesmu Bosne i Hercegovine, sevdalinku, urbanu pjesmu ljubavi i čežnje. Pri tome, u aranžmanima i izvedbi daju poseban izričaj i duh modernog, ne narušavajući izvornost, čistoću i srž sevdalinke. Svojom pjesmom donose dašak mladosti i djetinjstva, osjećaj mira i opuštenosti te bliskosti sa svojom Bosnom i Hercegovinom.

Uz Bulbule, gosti na koncertu su Ansambl Bosana i Zbor Montenegro s kojima Bulbuli surađuju i često zajedno nastupaju na događanjima manjinskih zajednica.

Ulazak na koncert je omogućen osobama s pozivnicom.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni