Predstavljanje knjige “Liječnici jaskanskog kraja” Dunje Čop

Predstavljanje knjige “Liječnici jaskanskog kraja” Dunje Čop

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom organizira svečano predstavljanje knjige Liječnici jaskanskog kraja autorice Dunje Čop u utorak, 10. prosinca 2019, u 19.30 sati u Glazbenoj školi Jastrebarsko.

Ugledna jaskanska liječnica, doktorica Dunja Čop, u svojoj prvoj knjizi, Liječnici jaskanskog kraja, govori o povijesti zdravstva grada Jastrebarskog i jaskanskog kraja te na više od 320 stranica donosi životopise brojnih liječnica i liječnika koji su ostavili neizbrisiv trag u zdravstvenoj zaštiti našeg zavičaja, u prošlosti i sadašnjosti, od Kupe do Svete Gere, ali i u povijesti hrvatskog zdravstva. Naročitu pažnju posvećuje i zdravstvenim ustanovama, bolnicama, domovima zdravlja i ambulantama u kojima su liječnici djelovali.

Knjiga je pisana znalački i toplo, bogato je ilustrirana, a prožeta je obiljem informacija o ljudima i događajima, značajnima za povijest i razvoj Jastrebarskog i okolice.

Liječnici jaskanskog kraja doktorice Dunje Čop jedinstveni su spomenik jaskanskom zdravstvu i općoj kulturi, a knjiga je pisana osebujnim stilom, sažetim, čitkim i pitkim, s nizom zanimljivih podataka, informacija i anegdota.

Riječ je o 14. knjige u izdanju jaskanskog ogranka Matice hrvatske. (ZG-m)