Predstavljanje knjige dr. sc. Nenada Raosa

Predstavljanje knjige dr. sc. Nenada Raosa

Još jedno predstavljanje znanstveno-popularne knjige The Cookbook of Life – New Theories on the Origin of Life autora dr. sc. Nenada Raosa ovaj će se puta održati u Institutu Ruđer Bošković (dvorana 3. krila) u srijedu 10. listopada s početkom u 15 sati.

Knjiga dr. sc. Nenada Raosa The Cookbook of Life – New Theories on the Origin of Life bavi se pitanjima svih pitanja: kako je nastao život na Zemlji (a moguće i drugdje u svemiru). Na popularan i zabavan način Raos upoznaje čitatelja s teorijama o postanku života povezujući ih s kuhinjskim receptima i anegdotama iz svoga života uz mnogo zgoda iz povijesti znanosti. „Raosova knjiga po mnogo čemu je iznimna“, piše akademik Željko Kućan. „Jednostavna je i razumljiva. Malo je koji kemičar u stanju pisati tako jasno!“

Nenad Raos je kemičar, umirovljeni znanstveni savjetnik u trajnome zvanju. Do umirovljenja je radio u Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada baveći se poglavito teorijskom i bioanorganskom kemijom. Još od studentskih dana bavi se popularizacijom znanosti. Napisao je na stotine znanstveno-popularnih članaka, 13 znanstveno-popularnih knjiga te je bio autor sedam izložbi u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Sedam je godina uređivao Prirodu, a sada je urednik rubrike „Kemija u nastavi“ u časopisu Kemija u industriji. Dobitnik je Državne godišnje nagrade za promidžbu i popularizaciju znanosti 2003. godine.

O knjizi će, uz autora, govoriti i recenzenti:

  • prof. Mladen Juračić, Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu
  • dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski, Institut za istraživanje i razvoj održivih eko sustava (IRES)
  • dr. sc. David Matthew Smith, Institut Ruđer Bošković

(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni