Predstavljanje hrvatskih tradicijskih glazbala   

Predstavljanje hrvatskih tradicijskih glazbala  

U Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, u srijedu, 17. studenoga s početkom u 19 sati bit će održano predstavljanje tradicijskih glazbala naših predaka.

Posjetitelji će moći saznati kako su naši stari izrađivali svoje instrumente, koje su materijale koristili te na koji su ih način primjenjivali.

Uz to, moći će čuti i kako uživo zvuče drevni instrumenti koji će ih odvesti na putovanje u daleku prošlost. Riječ je o glazbalima koja se ne mogu često čuti uživo, pa je to i jedinstvena prilika za upoznavanje njihova zvuka. IZ CKIM-a pozivaju građane da dođi i prepuste se čarobnim zvucima gajdi, dipli, gungi, roženica i ostalih divnih instrumenata.

Predstavljanje će voditi Stjepan Večković, osnivač i voditelj Centra za tradicijska glazbala Hrvatske, Hrvatskog gajdaškog orkestra i Gajdaške akademije. On je ujedno i glazbenik koji izrađuje i rekonstruira stara, hrvatska, tradicijska glazbala te vodi seminare i radionice o starim glazbalima.

Ulaz je slobodan, ali je poželjno je unaprijed rezervirati mjesto putem e-pošte na ninaveselynekic@gmail.com. Dodatne informacije mogu se dobiti na galina.velicko@cki-m.com (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni