Predstave i glazbeni programi za Dan Grada Zagreba

Predstave i glazbeni programi za Dan Grada Zagreba

(Foto: Boris Jagačić)

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) s partnerima je pripremila besplatne razglede grada, predstave i radionice za najmlađe, koncert na Zrinjevcu i ostale prigodne programe.

 Tako će se, u utorak, održati koncert deseteročlanog sastava „Swingers band“ u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac, u 17:30 sati. Grupa svoj program bazira na repertoaru poznatih evergreena te pjesmama posvećenim gradu Zagrebu. Tu su i besplatni razgledi grada, na hrvatskom jeziku, prema terminima kako slijedi:

 

14:00 

Edukativni razgled grada za djecu
Polazak kod Manduševca

najave – tel: 091/4975-921, e-mail: palcica.agramerica@gmail.com

 

 18:30 

Kostimirani razgled grada „Iz Zagorkina pera“
Polazak kod spomenika M.J. Zagorke u Tkalčićevoj ulici

najave – tel:091/6067-770, e-mail: findrik.martina@gmail.com

19:30

Kostimirani razgled grada „Zagrebačke začarane priče”
Polazak kod Kule Lotrščak

najave – el:091/6363-661, e-mail: purgerica@yahoo.com

 

Održat će se i ostali prigodni programi na Gornjem gradu, u Parku kralja Petra Krešimira IV. i maloj pozornici JU Maksimir, a svi detalji nalaze se na poveznici: https://www.infozagreb.hr/.

“Dan grada Zagreba obilježavamo raznim besplatnim programima, a ove godine ćemo ga i simbolično obilježiti u Sarajevu, u sklopu festivala Ja BiH gdje će se održati izložba našeg poznatog putopisca i fotografa, Davora Rostuhara, posvećena Zagrebu za njegov rođendan. Već tradicionalno, svojevrsnu uvertiru čine naši zeleni i održivi Viseći vrtovi koje sredinom svibnja postavljamo na svjetiljkama Gornjeg i Donjeg grada, a u subotu je i otvorenje nove pješačke zone Stare Vlaške koje organiziramo u suradnji s Gradom Zagrebom“, izjavila je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

Dodala je kako veseli i vijest da će upravo od 31. svibnja, u Zagreb početi dolaziti i letovi izraelske kompanije Sun d’Or, podružnice nacionalne aviokompanije El Al, koja će naš grad povezivati izravno s Tel Avivom svaki utorak. Za kraj, koristim priliku čestitati Dan državnosti, 30. svibnja, kao i Dan našeg grada Zagreba, 31. svibnja.

Podsjećamo, na Dan državnosti RH, kao i na Dan grada Zagreba, održat će se prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a centrom grada će se prošetati i popularni likovi iz prošlosti. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni