Predstava “Robin Hood” premijerno u Kazalištu Škrabe

Predstava “Robin Hood” premijerno u Kazalištu Škrabe

Jaskanski “Robin Hood”, nova predstava odraslog ansambla Kazališta Škrabe, autora i redatelja Nine Škrabea, posvećena 55. obljetnici jaskanskog kazališta, zasnovan je na brojnim poznatim i omiljenim knjigama i filmovima o Robinu Hoodu i njegovoj družini, ali govoreći o Engleskoj, Nottinghamu i Sherwoodu prije svega govori o našoj svakidašnjici i našim problemima.

Veliki kazališni ansambl “Robina Hooda” koji se sastoji od 50-ak glumica i glumaca izvest će svoju novu predstavu premijerno u Domu kulture Jastrebarsko u četvrtak, 16. studenoga, u subotu, 18. studenoga i u nedjelju, 19. studenoga, s početkom u 20 sati. Ulaznice za “Robina Hooda” mogu se po cijeni od 5 eura nabaviti u Trgovini “Fifa” (Braće Kazić 3, Jastrebarsko) ili na ulazu u kazališnu dvoranu dva sata prije početka svake predstave.

Ovo je jedanaesta predstava koju je u posljednjih 11 godina pripremilo Kazalište Škrabe, a za nju je zaslužna već uigrana ekipa kazališnih stručnjaka i zaljubljenika. Autor teksta i redatelj Nino Škrabe njome slavi 55 godina umjetničkog djelovanja i osnivanja jaskanskog kazališta.

Glumački ansambl predstave predvođen je zlatnom kazališnom generacijom koja je u kazališnoj sezoni 2021/2022. proslavila 10 godina kontinuiranog rada u kazalištu.

Robin Hood za sva vremena

Predstava je nastala u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko i Glazbenom školom Jastrebarsko, a Sherwoodsku šumu ekipa Kazališta Škrabe smjestila je podno jaskanske Plešivice. Tako Robin, Marijana, Mali John, fratar Tuck i ostali junaci govore hrvatskim jezikom, a engleski, škotski, irski i velški dijalekti pretvoreni su u štokavsko, kajkavsko i čakavsko narječje. Srednjovjekovna glazba obogaćena je domaćim ugođajem i zvukom.

“Robin Hood” Nine Škrabea pisan je za djecu i mladež od 4 do 104 godine, a cilj mu je uz prisjećanje na doživljaje popularnih junaka Sherwoodske šume kod malih i velikih gledatelja probuditi ekološku svijest – masovna rušenja vrijednih starih šuma i višestoljetnih vizura drevnih gradova događaju se nažalost i danas u zagrebačkoj okolici, pa tako i u samom središtu Jaske. Predstava je posvećena šumi Gović, višestoljetnom uresu i sanjalištu grada Jastrebarskog, čiji je velik dio okrutno posječen u studenom 2007.

Iz Kazališta Škrabe poručuju: “Često poželimo da iz nekog šumarka poleti strijela s prijetećom porukom novovjekog Robina Hooda i da njegova družina gromko zapjeva novu himnu slobode, dobrote i socijalne pravde. Dok se to ne dogodi, barem je u našem Kazalištu Snova dopušteno sanjati i odmetnuti se od raznoraznih suvremenih Ivana Bez Zemlje i njihovih korumpiranih dužnosnika.”

Realizaciju ove predstave pomogli su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko, Polidor d.o.o, Autoklub Jastrebarsko, Telekoming d.o.o i Luxor informatički poslovi. KŠ, robin hood, nino pškrabe

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni