Predstava, dokumentarni film i upoznavanje s Brajevim pismom

Predstava, dokumentarni film i upoznavanje s Brajevim pismom

Prema motivima hrvatske narodne priče “Kralj ište orlovu krunu” studentica Maja Lay, napisala je tekst te potpisuje režiju, svjetlo i izbor glazbe lutkarsko-glumačke predstave “Tajna orlove krune”

Centar za kulturu i informacije Maksimir (CKIM)I i Kazališna udruga Mist pripremili su interaktivni program Točka do točkice, koji je organiziran u povodu Dana pismenosti (8. rujna) i Dana bijelog štapa (15. listopada). Program će se održati u četvrtak 29. listopada u prostorijama CKIM-a u Švarcovoj 18 s početkom u 17. 30, a ulaz je slobodan.

Interaktivni program sastoji se iz više zasebnih i međusobno povezanih cjelina. Nakon glumačko-lutkarske predstave Tajna orlove krune, realizirane pod stručnim vodstvom glumice Anite Matković bit će prikazan dokumentarni film, redatelja Maria Kovača Film s invaliditetom 2, a na temu Pismenosti slijepih i slabovidnih osoba te o osnovama bontona pristupa slijepoj osobi govorit će mag. novinarstva, Suzana Bliznac. Članovi Mist-a upoznat će gledatelje s Brajevim pismom, procesom opismenjavanja »brajicom« i drugim pomagalima te posebno programiranim računalima i mobitelima za slijepe i slabovidne osobe.

Od početka osmogodišnjega djelovanja u različitim stvaralačkim radionicama i projektima Kazališna udruga Mist povezuje izražajne mogućnosti srednjoškolske i studentske mladeži te slijepih i slabovidnih osoba u jedinstven predstavljački izraz. Tako Mist oblikuje amaterske kazališne i lutkarske predstave u izraz jednakih stvaralačkih mogućnosti.

Prema motivima hrvatske narodne priče Kralj ište orlovu krunu studentica Maja Lay, napisala je tekst te potpisuje režiju, svjetlo i izbor glazbe lutkarsko-glumačke predstave Tajna orlove krune. Lutke, scenografiju i kostime kreirala je i izradila Ana Biondić, a igraju Jelena Norac Kljajo, Maja Lay, Sara Vručinić i Jerina Stefanović. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni