Predsjednik i gradonačelnik podržali akciju “Run the World 4 Parkinson”

Predsjednik i gradonačelnik podržali akciju “Run the World 4 Parkinson”

Marcus Cranston, američki liječnik i časnik zračnih snaga, kojemu je prije četiri godine, u 44-oj godini života, dijagnosticirana ova bolest, odlučio je, u cilju podizanja svjesnosti o oboljelima, pretrčati četiri milje u 44 zemlje svijeta u četiri tjedna i četiri dana

Na Cvjetnome trgu, u prisustvu predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, upriličen je doček sudioniku akcije Run the world 4 Parkinson, dr. Marcusu Cranstonu, maratoncu koji trčeći oko svijeta promovira borbu protiv te teške bolesti, a u organizaciji Hrvatske udruge bolesnika s Parkinsonovom bolesti. Sva trojica su potpisala Globalnu deklaraciju o pravima bolesnika s Parkinsonovom bolesti.

„U borbi protiv ove teške bolesti važna je kvalitetna zdravstvena politika“, istaknuo je Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, a Maja Relja, predsjednica Hrvatske udruge bolesnika s Parkinsonovom bolesti i drugim poremećajima pokreta, dodala je da je sretna što su Zagreb i Hrvatska na listi 44 grada/države potpisnice Deklaracije.

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić je najavio da će se rado priključiti borbi protiv ove neizlječive bolesti te da će se u skoro vrijeme zasigurno priključiti akciji trčanja protiv Parkinsona.

Marcus Cranston, američki liječnik i časnik zračnih snaga, kojemu je prije četiri godine, u 44-oj godini života, dijagnosticirana ova bolest, odlučio je, u cilju podizanja svjesnosti o oboljelima, pretrčati četiri milje u 44 zemlje svijeta u četiri tjedna i četiri dana. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni