Predsjednik Gradske skupštine posjetio Gornjogradsku gimnaziju

Predsjednik Gradske skupštine posjetio Gornjogradsku gimnaziju

“Ove godine u Gornjogradsku gimnaziju upisali smo jedan razred više. Upisano je 182 učenika. Dakle, nemamo problema što se tiče upisa. Imamo razvijeno STEM područje, naprednu fiziku, biologiju… Trudimo se da izađemo iz okvira obrazovanja kakvo je danas u Hrvatskoj. Ulazimo i u europske projekte“, istaknuo je ravnatelj Polondak

Ivana Vranješ

U povodu prvog dana školske godine predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u ponedjeljak je posjetio gornjogradsku gimnaziju.

Mikulić je učenicima prvog razreda gimnazije i njihovim nastavnicima zaželio uspješan početak školske godine. Na skupu je najavljen nastavak suradnje zagrebačke Gradske skupštine i Gornjogradske gimnazije koja je započela prošle godine posjetom gimnazijalaca Skupštini, gdje su se upoznali s vrijednostima lokalne i regionalne samouprave.

„Kad sam preuzeo drugi mandat predsjednika Gradske skupštine, htio sam otvoriti vrata Skupštine. To nije samo zgrada, gdje boravi 51 zastupnik, nego ju trebamo otvoriti svim Zagrepčanima i Zagrepčankama“, istaknuo je Mikulić.

Pohvalio je suradnju Skupštine i Gornjogradske gimnazije te je pozvao na još bolju i kvalitetniju suradnju, ne samo učenike ove gimnazije, nego i učenike drugih zagrebačkih osnovnih i srednjih škola.

„Pozivam učenike da dođu u Gradsku skupštinu, da vide drugi parlament Hrvatske. Mladi nisu pretjerano zainteresirani za funkcioniranje lokalne vlasti. Mislim da je dobro i kvalitetno da su im otvorena vrata Skupštine. Napravit ćemo i predavanje o funkcioniranju lokalne zajednice kako u Zagrebu tako i šire“, istaknuo je Mikulić.

Ravnatelj Gornjogradske gimnazije Nenad Polondak je rekao kako će maturanti tijekom drugog polugodišta doću u Skupštinu, gdje će im se objasniti kakva je struktura Gradske skupštine, vidjet će kako ona funkcionira.

Naglasio je da je Gornjogradska gimnazija stara 500 godina, ali je dobro opremljena i profesori prolaze redovito usavršavanje. Od učionica posebno je dobro opremljena informatička učionica za čije se uređenje koristio i novac iz europskih fondova.

Ove godine u Gornjogradsku gimnaziju upisali smo jedan razred više. Upisano je 182 učenika. Dakle, nemamo problema što se tiče upisa. Pojedini učenici nam se ispisuju i to zbog odlaska u inozemstvo“, istaknuo je ravnatelj Polondak. Dodao je kako škola osim redovnih predmeta omogućuje učenicima i bavljenje plivanjem, učenje o američkoj kulturi i civilizaciji, francuskoj kulturi i civilizaciji, a od ove godine i učenje kineskog jezika.

„Imamo razvijeno STEM područje, naprednu fiziku, biologiju… Trudimo se da izađemo iz okvira obrazovanja kakvo je danas u Hrvatskoj. Ulazimo i u europske projekte“, dodao je ravnatelj gimnazije.

Učenica prvog razreda Markota je izuzetno zadovoljna što je upisala Gornjogradsku gimnaziju i ima velika očekivanja.

„U ovu gimnaziju upisala sam se jer sam čula da je kvalitetna i da dobro priprema učenike za državnu maturu“, rekla je za ZG-magazin gimnazijalka.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni