Predsjednička muflonka u šetnji Jelenovcem

Suho i natprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine izvuklo je mnoge Zagrepčane iz njihovih domova. Slično je bilo i na Jelenovcu, gdje smo se i samo uputili kako bismo udahnuli malo svježega zraka. No jedan naizgled posve običan odlazak u »začinio« je posve neuobičajen događaj. Na samoj ulici Jelenovac koja se proteže uz istoimenu park šumu na sigurnosnoj udaljenosti opazili smo neuobičajenu životinju. Izdaleka nam se učinila kao mlada srna, ali bolji poznavatelji su nas uputili kako je to navodno ženka muflona.

Najvjerojatnije se radi o životinji koja stigla je pobjegla iz parka u okrugu Predsjedničkih dvora u kojem borave i primjerci divljači. S obzirom da se našla u »tjesnacu«, skupine ljudi na južnoj strani ulice i nas na sjevernoj, pametna životinja je nakon vrludanja gore-dolje po asfaltiranoj prometnici, pri čemu je uvijek držala popriličan sigurnosni razmak odlučila u panici skočiti u guštih i nestati s vidokruga zainteresiranih promatrača odlučivši kako više neće pozirati skupini »foto lovaca«.

Iako susret nije dugo trajao, osobno nas je nekako razveselio i donio malo sunca inače tmurnom danu. Pa u kojem se još gradu šečući prometnicom kojom vozi i gradski autobus može naići na primjerak divljači? A inače je zanimljiv taj Jelenovac, u kojem se pored vjeverica, ježeva i drugih životinjica može opaziti i zanimljivih ptica kao što su sova, a opazili smo tamo već i sokola.

 Muflon-Jelenovac

(B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni