Predsjednica Republike i zagrebački gradonačelnik dobili Fašničke vjerodajnice

Predsjednica Republike i zagrebački gradonačelnik dobili Fašničke vjerodajnice

Princ Fašnik, Princeza Sraka i Sudec u veselom su tonu pozvali predsjednicu u goste na jubilarni 190. Fašnik. Upozorili su da tada u Samoboru fašnička vlast ukida sve poreze te uvodi svoja pravila s ciljem da se svi dobro zabave, a u 10 dana vladavine djeluju po principu – kruha i igara

Visoko izaslanstvo samoborske Slobodne Fašničke Republike, uoči preuzimanja vlasti, krenulo je u diplomatsku ofenzivu. Stoga je u utorak 26. siječnja posjetilo u njezinu uredu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović te potom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Predsjednici su uručeni tradicionalni samoborski proizvodi, prigodna karikatura Nike Baruna te krafne kao svojevrsna fašnička vjerodajnica.

»Čestitam na izdržljivosti i predanosti u očuvanju tradicije Samoborskog fašnika kao najveće i najstarije pokladne svečanosti u ovom dijelu Europe. Iduća dva tjedna mnoštvo će naših građana otputovati u vašu Republiku vođeni smijehom, veseljem, optimizmom i originalnim maskama. Budite im dobri domaćini«, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Princ Fašnik, Princeza Sraka i Sudec u veselom su tonu pozvali predsjednicu u goste na jubilarni 190. Fašnik. Upozorili su da tada u Samoboru fašnička vlast ukida sve poreze te uvodi svoja pravila s ciljem da se svi dobro zabave, a u deset dana vladavine djeluju po principu – kruha i igara. Poziv su predsjednici također uputili zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec i koordinator ovogodišnjeg Fašnika Marijan Dumić.

I zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću uručeni su prigodni darovi i krafne kao fašničke vjerodajnice, a on je zahvalio na dolasku rekavši da je Fašnik zaštitni znak Samobora, ali i Hrvatske. Princ, Sraka i Sudec zahvalili su na podršci, vjerujući da će se ona nastavljati i sljedećih godina. Poziv na buduću suradnju uputili su zamjenik samoborskog gradonačelnika Željko Stanec i koordinator Fašnika Marijan Dumić.

bandic_fasnik_2016

Svečano otvorenje 190. Samorskog fašnika zakazano je 29. siječnja, a Slobodna Fašnička Republika trajat će sve do 9. veljače, uz brojne programe za djecu i odrasle.

Koordinator Fašnika Marijan Dumić pozvao je sve Zagrepčane da barem na deset dana budu ono što su oduvijek željeli biti i dođu se dobro zabaviti, jer kako je naglasio bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na fašnik. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni