Predsjednica najpopularnija političarka, dok vodećim strankama pada potpora

Predsjednica najpopularnija političarka, dok vodećim strankama pada potpora

Na vrhu ljestvice negativnog doživljaja političara nalaze se Tomislav Karamarko i Zoran Milanović, a da su parlamentarni izbori provedeni početkom svibnja HDZ bi dobio trećinu glasova

Sve stranke koje prelaze izborni prag, HDZ, SDP, Živi zid i ORaH, zabilježile su pad u ovomjesečnom istraživanju javnog mijenja CRO Demoskop agencije Promocije plus, piše RTL.

Istraživanje provedeno u razdoblju između 30. travnja i 4. svibnja, pokazuje nastavak trenda visoke prednosti HDZ-a i desne koalicije u odnosu na SDP i lijevu koaliciju. Osim ove dvije stranke izborni bi prag prošli Živi zid i Orah.

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom svibnja HDZ bi dobio 30,8 posto glasova, dok vladajući SDP bilježi izbor od 23,7 posto

Dvije su vodeće stranke u ovomjesečnom istraživanju zabilježile pad izborne potpore, SDP nešto veću, što bi mogla biti i posljedica pojavljivanja dviju novih lista koje ulaze u njihovo biračko tijelo – Most nezavisnih lista i Nezavisna lista Ive Josipovića.

Na vrhu ljestvice najpozitivnijih hrvatskih političara je hrvatska predsjednica,Kolinda Grabar Kitarović s izborom od 31,3 posto, slijedi ju predsjednik Sabora, Josip Leko s izborom od 9,2 posto te Ivo Josipović s izborom od 8,7 posto.

Tomislav Karamarko i Zoran Milanović  nalaze se na vrhu ljestvice negativnog doživljaja hrvatskih političara. (rtl.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni