Predsjednica iskazala potporu BiH na putu prema euroatlantskim integracijama

Predsjednica iskazala potporu BiH na putu prema euroatlantskim integracijama

U prvom je službenom posjetu Grabar-Kitarović podržala socijalne i gospodarske reforme susjedne države, te naglasila potrebu za jednakošću tri naroda

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je danas u Sarajevo, u prvi službeni posjet izvan države otkad je na novoj dužnosti.

Sastala se s predsjedateljem i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, pri čemu je potvrdila da će se zauzimati za punu potporu Bosni i Hercegovini na njezinu putu k euroatlantskim integracijama. Nastavit će voditi računa o poštivanju suvereniteta te zemlje, a s posebnim će zanimanjem podržavati položaj hrvatskog naroda koji u njoj živi.

„Temelj mojeg odnosa prema BiH jest apsolutno poštivanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH, a isto tako i potpune konstitutivnosti i jednakopravnosti sva tri naroda”, izjavila je predsjednica nakon sastanka.

Pozdravila je novu europsku inicijativu prema BiH koja sada inzistira na provedbi socijalnih i gospodarskih reformi.

Dodala je da će Hrvatska uvijek biti na raspolaganju i političkom potporom BiH, ali ipak se trebaju rješavati otvorena pitanja o kojima se ovaj put nije razgovaralo.

Tijekom popodneva razgovarat će još s članovima Zastupničkog i Doma naroda parlamenta BiH i s predsjedateljem Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni