Predsjednica će prvog radnog dana posjetiti branitelje u Savskoj

Predsjednica će prvog radnog dana posjetiti branitelje u Savskoj

Nakon jučerašnjeg razgovora o primopredaji koji je trajao duže nego što se očekivalo nova je predsjednica ispratila Josipovića iz Ureda predsjednika kojem je na odlasku zadnji put salutirala počasna bojna

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović danas je započela je svoj mandat, a dan joj je započeo dočekom postrojenja počasna zaštitna bojna. Tome je prethodila primopredaja Ureda s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Prema najavi, prvog će dana donijeti odluku o imenovanju savjetnika u svome uredu, a oko podneva očekuje se posjet braniteljima u njihovom šatoru u Savskoj 66 u Zagrebu gdje prosvjeduju od listopada.

Glasnogovornik ureda Luka Đurić potvrdio je HRT-u da je Kolinda Grabar-Kitarović odabrala najuži tim suradnika. Savjetnik za vanjsku politiku bit će Dario Mihelin, za nacionalnu sigurnost Josip Buljević, a za obranu komodor Ivica Tolić. Za unutarnju politiku savjetnik će biti Mate Radeljić, a za europske fondove, poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Mladen Pavić. Šefica kabineta bit će Anamarija Kirinić, Domagoj Juričić bit će predstojnik Ureda, a Natalija Hmelina šefica protokola.

Nakon jučerašnjeg razgovora o primopredaji koji je trajao duže nego što se očekivalo nova je predsjednica ispratila Josipovića iz Ureda predsjednika kojem je na odlasku zadnji put salutirala počasna bojna.

“Imali smo zanimljiv i ugodan sastanak. Upoznao sam je sa svim detaljima funkcioniranja ureda kako bi lakše mogla odmah početi raditi. Još jednom joj čestitam i želim joj uspješan rad”, rekao je Josipović.

Prije odlaska na Pantovčak Grabar-Kitarović prisustvovala je misnom slavlju povodom Pepelnice u zagrebačkoj katedrali. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni