Predizborna kampanja se zahuktava: Plenković progovorio o Klisoviću

Predizborna kampanja se zahuktava: Plenković progovorio o Klisoviću

„Moram priznati da je jako bizarno da se za gradonačelnika kandidira netko tko praktički ne pozna dojučerašnjeg gradonačelnika. Znači da nema previše veze s gradskim temama”, kazao je Plenković

HDZ je u ponedjeljak u središnjici stranke održao zajedničku sjednicu Predsjedništva i Nacionalog vijeća na kojoj su se raspravile aktualne političke teme, između ostaloga i pripreme za lokalne izbore.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković je nakon sjednice izvijestio novinare da će svi županijski kandidati dobiti potporu na nacionalnoj razini.

Osvrnuo se i na komentar o promijeni predizborne strategije HDZ-a nakon smrti gradonačelnika Milana Bandića te je istaknuo kako ne zna odakle su krenule te tvrdi da su one krive i netočne.

„U zadnjih 36 sati gledao sam razne spekulacije ljudi koji očito nemaju ni približno točne ni pouzdane informacije razmišljanja unutar HDZ-a”, ustvrdio je Plenković. Ponovio je da je Dodao je da je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović sjajan čovjek koji je protekle četiri godine pokazao da je agilan zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te da zna sve ključne teme grada.

Naglasio je da s druge strane postoje kandidati koji su u stanju reći da nisu osobno poznavali gradonačelnika Milana Bandića koji je bio na toj funkciji 20 godina, a kao takvog kandidata je spomenuo Joška Klisovića.

„Moram priznati da je jako bizarno da se za gradonačelnika kandidira netko tko praktički ne pozna dojučerašnjeg gradonačelnika. Znači da nema previše veze s gradskim temama”, kazao je Plenković. Izrazio je uvjerenje da će Filipović dobiti veliki podršku zagrebačkih birača.

Na upit novinarke ZG-magazin kakav je po njegovom mišljenju Milan Bandić bio gradonačelnik, Plenković je istaknuo da je Bandić dao veliki doprinos razvoju grada svojim radom, karakterom. Prije svega, silnom energijom i željom za dobrobit Zagrepčana.

„Kad netko šest puta dobije mandat, povjerenje Zagrepčana i bude gradonačelnik više od 20 godina to zaslužuje pozornost i poštovanje. Zagreb nije isti grad kakav je bio 2000. i danas 2021. godine”, istaknuo je Plenković. Dodao je da je i Vlada pomogla oko ključnih projekata, kao što je primjerice zagrebački rotor vrijedan 330 milijuna kuna, ali i ostale vezane za razvoj grada.

„Važno je da podupiremo sve hrvatske gradove i županije, a svakako ćemo podupirati i Grad Zagreb”, poručio je Plenković. Spomenuo je da je kao potpora poslodavcima za očuvanje radnih mjesta u gradu Zagrebu u godini dana isplaćeno 2,5 milijardi kuna.

Ivana Vranješ

Komentiraj

*