Predavanje u povodu astronomskog početka jeseni

Predavanje u povodu astronomskog početka jeseni

Prigodnim predavanjem Prvi dan jeseni koje će se održati u Tehničkom muzeju u srijedu, 23. rujna s početkom u 18 sati posjetitelji će simbolički biti uvedeni u jesen. Ovom prilikom u kupoli planetarija posjetitelji će se upoznati s izgledom našeg neba u prvoj jesenskoj noći. Bit će priređena simulacija kojom će se prikazati kako nebo izgleda navečer, sredinom noći i kako izgleda pred zoru. Vidjet će se gdje se sada nalaze poznati planeti koje možemo pronaći na nebu golim okom.

U sklopu predavanja najavit će se i totalna pomrčina Mjeseca koja će se dogoditi u ponedjeljak, 28. rujna 2015. rano ujutro. Bit će dobro vidljiva iz naših krajeva bude li nebo vedro.

Astronomski početak jeseni je 23. rujna 2015. u 10:20 sati po našem vremenu.

Predavač je Ante Radonić, voditelj planetarija. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t