Praznik rada: Grah na Maksimiru, roštilj na Jarunu, prosvjed u Sisku

Praznik rada: Grah na Maksimiru, roštilj na Jarunu, prosvjed u Sisku

Oko 60 tisuća porcija graha pripremat će se i kuhati cijelog dana, a pomagat će i gradonačelnik Milan Bandić

Središnje događanje zagrebačke tradicionalne proslave Međunarodnog praznika rada u petak se održava u parku Maksimir, gdje će se uz dijeljenje porcija graha i karanfila odvijati bogat prigodni program od 10.30 do 18 sati.

Oko 60 tisuća porcija graha pripremat će se i kuhati cijelog dana, a pomagat će i gradonačelnik Milan Bandić. Program se održava na dvije lokacije, na glavnoj pozornici i Vidikovcu.

Zagrebačke mažoretkinje otvoraju program, a na pozornici će se izmjenjivati članovi KUD-a Horvati, KUD-a Frankopan Remete, kao i KUD-a Kašina, PVS Ethnotine, Čarobna frula te Hrvatski gajdaški orkestar.

Od 13 sati nastupa dječji zbor „Kikići” i teen zbor „Genijalci”, a Walter Neno Neugebauer & The Cadillac, Super Story band te Boris Barba Babarović nastupaju od 15 do 18.30 sati.

I najmlađima će biti zanimljivo jer se planiraju brojne radionice, poput radionice stripa, izrade eko cvijeća od krep papira, akrobatskog ringa, hula hoopa te kiparsko slikarske radionice, uz dječje predstave na maloj pozornici.

Na Jarunu i Bundeku moguće je roštiljanje za na to predviđenim mjestima. Na Jarunu na lokacijama Malog i Velikog jezera nalazi se oko 30-tak betonskih roštilja, dok je broj roštilja na Bundeku nešto veći, a nalaze se s južne i sjeverne strane.

Podsjetimo, sindikati ove godine prosvjeduju u Sisku, koji je postao,kako tvrde, „simbolom devastacije hrvatskog gospodarstva“. Nakon prosvjeda na južnoj strani Jaruna između 12 i 17 sati održat će se tradicionalno sindikalno druženje povodom Praznika rada u organizaciji Novog sindikata. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni