Prazan list papira – Heureko gdje si?

Prazan list papira – Heureko gdje si?

Može li se kreativnost dozvati? Je li to samo pitanje vježbe? Možeš li prizvati ideju iz tišine i dubine mozga? Danas je sve češće priznato razmišljanje da se sve može naučiti…

Alisa W.

Često se pred mene stavljaju izazovi s rokovima izvršavanja. Izazovi su OK, pokreću te i motiviraju, ali traže i kreativnost u rješavanju, odmornu glavu i entuzijazam. Kreativnost ne trpi rokove, treba imati slobodu, ako to ne postigneš, zarobljen si pred praznim listom papira. Podsjeća me to na američke filmove i njihove pisce pred računalima, na imanjima s predivnom prirodom, sjede i gledaju u kursor koji pulsira. To djeluje elitno, romatnično, super dok se ne nađeš u njihovoj koži. I evo me pred računalom u istoj situaciji… Gledam taj zasljepljujuće bijeli papir i kursor na startu bez snage za juriš i s lažnom spremnošću za pokret, čeka pucanj za početak utrke i vrišti, podsjeća na rokove i ubija kreativnost, njegova je buka neumoljiva, iritira, ne pomaže. Tu je i dalje prazan papir i rok sutra, ali zapravo jučer!

Može li se kreativnost dozvati? Je li to samo pitanje vježbe? Možeš li prizvati ideju iz tišine i dubine mozga? Danas je sve češće priznato razmišljanje da se sve može naučiti. Skidamo kapu rođenim prodavačima, piscima, pjesnicima, slikarima i umjetnicima, ali kažu da to možemo biti svi! Netko je za to rođen, a netko postaje što treba uz „malo muke“. Pa nisam baš tako sigurna. Evo na primjer, netko prekrasno pjeva (neuk, talentiran), ako ćemo realno i iskreno, nema te muke koja bi moje pjevanje pretvorilo u pjev slavuja. Uzalud vam trud svirači 🙂 .

I tako se ja vraćam na svoj problem i nedostatak ideje, možda smo talentirani više ili manje, ali na silu ne ide… Heureko gdje si?

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni