Pravo na štrajk ako plaća zakasni jedan dan

Pravo na štrajk ako plaća zakasni jedan dan

Riječ je o drugoj ovogodišnjoj fazi izmjena ZOR-a, oko čega se očekuje otpor sindikata , ali i pritisak poslodavaca da zakon omogući jednostavne procedure zapošljavanja i otkazivanja

Ista prava na otpremnine radnicima zaposlenim na određeno i neodređeno vrijeme, uvođenje fleksibilnije organizacije radnog vremena svim poslodavcima uz mogućnost uvođenja radnog tjedna do 56 odnosno 60 sati te mogućnost organiziranja štrajka u slučaju kašnjenja plaće već od samo jednog dana.

Ključne su to izmjene Zakona o radu koje će u obliku teza za javnu raspravu ovih dana objaviti Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, piše Jutarnji list. Riječ je o drugoj ovogodišnjoj fazi izmjena ZOR-a, oko čega se očekuje otpor sindikata , ali i pritisak poslodavaca da zakon omogući jednostavne procedure zapošljavanja i otkazivanja.

U resornom ministarstvu tvrde kako su negdje u sredini pa ostaje visoka zaštita radnika, ali obećavaju smanjivanje troškova rada i omogućavanje brzog restrukturiranja tvrtki. Javna rasprava trebala bi trajati do 15. rujna, navodi među ostalim Jutarnji list. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni