Pravila i upute za navijače koji idu na Euro 2016.

Pravila i upute za navijače koji idu na Euro 2016.

Europsko prvenstvo u nogometu 2016., popularnije pod nazivom UEFA Euro 2016, bit će 15. izdanje UEFA Europskog nogometnog prvenstva, najprestižnijeg međunarodnog nogometnog natjecanja u Europi. Održat će se u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja 2016. godine, a imat će najveće osiguranje.

Za vrijeme nogometnog natjecanja u Francuskojsvi će stadioni, trening kampovi, fan zone i hoteli biti posebno čuvani.

Svaku reprezentaciju, pa tako i hrvatsku vrstu, 24 sata će čuvati francuska antiteroristička jedinica. Oni će s našim igračima biti cijelo vrijeme. Svaka reprezentacija je dobila i časnika za vezu, što znači da će navijači biti maksimalno osigurani, prije svega u fan zonama. Sve navijačke zone će biti maksimalno čuvane. Svi navijači će se pomno pregledavati i proći će kroz pregled prije ulaza, a u zonama će biti zabranjeno unošenje nekih stvari. Za navijačke zone neće biti potrebno pokazati ulaznicu za utakmicu.

Nakon terorističkih napada na Pariz u studenom prošle godine i Bruxelles u ožujku ove godine u kojima je poginulo više od 150 osoba, raste zabrinutost za sigurnost za vrijeme Eura, koji će se od 10. lipnja do 10. srpnja održati u devet francuskih gradova. Zbog toga niti ne čudi što su francuska policija i najjače obavještajne službe na svijetu na nogama. Međutim, prvi čovjek osiguranja EP-a Zaid Khoury je uvjeren kako će turnir proći bez incidenata.

“Smireni smo, koncentrirani i maksimalno fokusirani. Sve je dobro organizirano. EURO će biti najveća sigurnosna operacija u povijesti ove zemlje”, naglasio je Khoury.

Organizatori Eura su objavili kako očekuju da će utakmice na stadionima pratiti ukupno 2,5 milijuna gledatelja, a još 7,5 milijuna očekuju u navijačkim zonama.

“Terorizam nije prijetnja samo Francuskoj, već generalna prijetnja cijeloj Europi i svim demokratskim društvima. Nije bitan broj ljudi koji će raditi na osiguranju, već kvaliteta odrađenog posla, koordinacija između službi i ekstra alati koje možemo koristiti”, poručio je Khoury.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni