Prašćić Super Ljilja – maskota vegetarijanstva

Prašćić Super Ljilja – maskota vegetarijanstva

Kao najslađa zagovornica prava životinja, Super Ljilja poziva sve da se pobrinu za zdravlje i živote svinja i ostalih životinja, kao i za vlastito zdravlje i dobar izgled, te da se pridruže Vege izazovu

Ona spava u mekanom i udobnom krevetiću, nosi odjeću sa stilom, jede kašice za bebe, najbolja prijateljica joj je kujica Vesnica i okružena je pažnjom i ljubavlju. Nju ljube, grle i maze. Ona ima svoj profil na Facebooku i već je svojom nježnošću i dražesnim pogledom osvojila mnoge. Ona se zove Super Ljilja.

Život joj je počeo slično kao i svim ostalim pripadnicima njezine vrste. Zbog bolesti, odbačena je u kanal, a osječka Udruga Pobjede pobrinula se da malena Ljilja uspješno prebrodi dvije operacije i da uživa u svakodnevnoj skrbi volontera. Tako je osječki azil za nezbrinute pse, nakon svinje Arčija koji je uginuo prošle godine, ponovno među napuštene pse doveo svinju. Takav spoj ne čudi s obzirom na činjenicu da su psi i svinje ne samo izrazito slični po inteligenciji, higijenskim navikama, sklonosti maženju i razigranosti nego se odlično slažu i međusobno i s ljudima.

Super Ljilju već čeka siguran dom u obitelji vegana, a njezina je super-misija ”da svijet učini boljim za sve njegove stanovnice i stanovnike”. Kako neodoljiva mališanka pripada vrsti koja redovito završava na tanjuru, najdraži su joj vegani i oni ”koji će to tek postati”. Preko stranice na Facebooku, koja je u kratkom roku prikupila više od 2800 obožavatelja, ovaj sretni praščić pokazuje da se zna vješto zavući ispod popluna i mirno zaspati, ”voziti” auto i izmamiti poljubac od veterinara.

Kao najslađa zagovornica prava životinja, Super Ljilja poziva sve da se pobrinu za zdravlje i živote svinja i ostalih životinja, kao i za vlastito zdravlje i dobar izgled, te da se pridruže Vege izazovu. Njezin osmijeh i vedrina svakome mogu biti poticaj da postane vegan i da već od siječnja krene u Vege izazov na koji se ovog mjeseca prijavilo više od 150 osoba.

Svi koji se do kraja siječnja prijave na Vege izazov na www.veganopolis.net primat će 30 dana svaki dan e-mail s receptima i zanimljivim informacijama o veganstvu, namirnicama biljnog podrijetla i prehrambenim navikama. Kao dodatna nagrada čeka ih video s uputama za vježbanje, a najsretniji od prijavljenih dobiva i individualni trening s trenerom fitnessa Draganom Šurlanom, koji završava ručkom u veganskom restoranu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni