Poznati francuski vodič ocijenio lokalne restorane

Poznati francuski vodič ocijenio lokalne restorane

Prema ocjeni gastronomskog vodiča „Gault&Millau Zagreb i okolica 2022“, restoran Korak na Plešivici je najbolji među 25 probranih restorana u Zagrebačkoj županiji.

Promocija prvog gastro vodiča „Gault&Millau Zagreb i okolica 2022“ održana je 16. veljače u Vinariji Korak u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Inače, Gault & Millau je francuski vodič kroz restorane osnovan od strane dva kritičara Henri Gault-a i Christian Millau-a 1965. godine. Gault & Millau ocjenjuje na skali od 1 do 20, pri čemu je 20 najviša. Bodovi se dodjeljuju na temelju kvalitete hrane, uz komentare o usluzi, cijeni ili atmosferi restorana. Na temelju ove ocjene, restorani visokog ranga mogu prikazati jedan do četiri toquea.

U sklopu promocije dodijeljena su priznanja najboljim chefovima Zagrebačke županije.

Restoran Trajbar Team s cheficom Vlastom Šander osvojio je 13 bodova i dva toquea. Sa 13,5 bodova i dva toquea ocijenjeni su: Restoran Mon Ami s chefom Goranom Markom Beusom, Restoran Karlo s chefom Karlom Navojem i Restoran Gabreku s cheficom Anom Perić. Najveće priznanje kao najviše ocijenjeni restoran s ukupno 16 bodova i tri toquea otišlo je Restoranu Korak i chefu Bernardu Koraku.

Tiskano izdanje izlazi 5. travnja

Nakon petogodišnjeg prisustva u Hrvatskoj, prestižni vodič Gault&Millau je objavio svoje prvo specijalizirano izdanje za Zagreb i okolicu.

»Gastronomska scena Zagreba i okolice posebno se razvila posljednjih godina te je grad dobio mnoštvo novih restorana s bogatom i raznovrsnom ponudom. Sigurno još neki od njih zaslužuju mjesto u vodiču, ali zbog ograničenog broja nisu mogli biti uvršteni u ovogodišnji izbor tiskanog izdanja. No, bit će predstavljeni na GM webu na kojemu je dostupan i sadržaj vodiča za cijelu Hrvatsku, a godišnje bilježi 2,5 milijuna korisnika i 6 milijuna pregleda«, istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millaua za Hrvatsku.

Dodala je kako tiskano izdanje Gault&Millau Croatia 2022 za Hrvatsku izlazi 5. travnja. Vodič sadrži recenzije i fotografije 100 restorana, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica Zagreba i okolice. Taj široki raspon uvrštenja ugostiteljskih objekata temelji se na GM motu »luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni«. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni