Pozivamo vas na Noć vina, poezije i glazbe

Pozivamo vas na Noć vina, poezije i glazbe

Manifestaciju su u povodu tradicije Martinja organizirale Udruga „ZG“- za promicanje proizvodnih djelatnosti, turizma i samozapošljavanja i Udruga prijatelja sisačko-moslavačke regije.“

ZG-magazin vas poziva na „Noć vina, poezije i glazbe“ koja će se održati u subotu 9. studenoga u 20 sati, u multifunkcionalnom prostoru „Hy Plaza“(Hypo centar, Slavonska avenija 6). Bit će to prilika za degustaciju kvalitetnih vina hrvatskih proizvođača te uživanje u vrhunskoj jazz glazbi i poeziji. Nakon nekoliko uvodnih riječi o samom Martinju i predstavljanja vinara, posjetitelji će moći kušati izložena vina te slušati poeziju Željka Krznarića koju će osobno recitirati ovaj novinar, pjesnik i tekstopisac. Možda ste dosad i pjevali neku njegovu pjesmu, a da niste znali da je upravo on napisao stihove te vama omiljene pjesme. Kao što je primjerice pjesma „Uzalud vam trud svirači“ i druge.

U recitatorskom dijelu pridružit će mu se prof. Nina Kušen – Tomljanović. Nakon poezije slijedi glazbeni dio – nastup Lela Kaplowitz trija koji uz Lelu čine njezin suprug Joe Kaplowitz na klaviru te vrhunski gitarist Elvis Penava. Lela  Kaplowitz je jazz vokalistica s međunarodnom reputacijom – nastupala je u Madison Square Gardenu, Birdlandu, i Blue Note-u u New York-u, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta. Nedavnim nastupom s Duke Ellington Orchestra u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski potvrđuje svoje kvalitete vrhunske vokalistice svjetske razine.

Predviđeno je da joj se u jednom dijelu nastupa pridruži i Željko Đeverlija, nekadašnji basist i vokalist rock sastava „Zvijezde“ koji pamtimo po hitovima iz 1980-ih, ponajviše s prva dva albuma „Imitacija života“ i „Mjesto pod suncem“. Spomenimo da se Đeverlija, između ostalog, danas bavi i vinogradarstvom, pa će posjetitelji imati prilike kušati njegovu nagrađenu frankovku.

U svakom slučaju, vjerujemo da će ovo biti prilika za jedno lijepo druženje i zabavu te vas pozivamo da se odazovete u što većem broju. Ulaz je slobodan!

Manifestaciju su u povodu tradicije Martinja organizirale Udruga „ZG“- za promicanje proizvodnih djelatnosti, turizma i samozapošljavanja i Udruga prijatelja sisačko-moslavačke regije.“

noc_vina_web

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni