Poziv na uključivanje u Maxartfest – “Sve je predivno”

Poziv na uključivanje u Maxartfest – “Sve je predivno”

Centar za kulturu i informacije Maksimir osmu godinu uzastopce organizira Festival suvremene umjetnosti bez cenzure MaxArtFest. Ovogodišnje izdanje festivala pod nazivom – Sve je predivno, održat će se 16. i 17. listopada na Kvaternikovu trgu. Uoči MaxArtFesta organizatori upućuju otvoreni poziv umjetnicima i svim građanima – da im pošalju dvominutni video snimljen mobitelom ili drugačije, u kojem će objasniti – zašto je za njih sve predivno. Radove šaljite na maxartfest@gmail.com najkasnije do 10. listopada. Najpredivnijih deset uradaka koje odabere umjetničko vodstvo festivala bit će prikazano na ovogodišnjem MaxArtFestu.

Zašto je za nas sve predivno

»Najživahniji festival regije ove se godine održava pod motom – Sve je predivno, jer smo s godinama shvatili da nam je sve teže odolijevati direktnim i suptilnim napadima i pritiscima kojima smo izloženi samo zato što svakom temom festivala predviđamo buduće društvene događaje. Zato smo se odlučili opametiti! Predviđamo da će sve biti predivno! Štoviše, tvrdimo da je već sada sve predivno! Dosta je više upozoravanja na korupciju, bez obzira što je 2010. uhićen političar kojega smo preispitivali na Oltaru iluzija. Nema više emitiranja Dobrih vibracija za Vladu RH iako je vlada pala dva tjedna nakon toga! Nećemo više nikakvo kukanje kako nam je slabo, nismo više ni opljačkani, ni izluđeni, ni ponižavani, jer sve je predivno!«, navode organizatori.

Kako bi se suočili sa zabludama iz mladosti, program ovogodišnjeg festivala bit će i komentari na sve dosadašnje kontroverzne projekte. Osim toga, prikazat će se i video radovi projekta Cyber Faust – uvod kao uvod u temu koja će nas zaokupiti dogodine. Vrhunac festivala projekcije su video radova autora koji će se svojim pametnim telefonima javljati sa raznih lokacija i ukratko nam objasniti zašto je za njih sve predivno iako možda ne misle tako. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni