Poziv na sudjelovanje djece u međunarodnoj ekološkoj akciji

Poziv na sudjelovanje djece u međunarodnoj ekološkoj akciji

Akcijom se želi potaknuti dječju kreativnost kojom će svojim radovima, crtežima, pisanim sastavcima, fotografijama i sl. odraslima objasniti što njima znači zdrav i čist okoliš

Zeleni odred – forum braniteljske udruge VIDRA će aktivno sudjelovati u međunarodnoj ekološkoj akciji Eco Kids Support na poziv građanske udruge Čuvari/ke Fruške Gore iz Rume, uz udrugu Eko forum iz Bosne i Hercegovine te Koaliciju za održivi razvoj iz Crne Gore.

Cilj akcije je osvijestiti i najmlađe, djecu, na potrebu očuvanja dragocjenih, prirodnih resursa koji su sve više izloženi uništavanju te da se proaktivno, na način primjeren uzrastu, uključe u borbu za njihovo očuvanje.

Akcijom se želi potaknuti dječju kreativnost kojom će svojim radovima, crtežima, pisanim sastavcima, fotografijama i sl. odraslima objasniti što njima znači zdrav i čist okoliš, nedirnuta priroda te bistri potoci, rijeke i mora. Također, nastoji se potaknuti djecu da svojim uradcima dočaraju svoje osjećaje kada ugledaju opustošene šume, zagađene rijeke, osjete smrad odlagališta otpada ili gušenje zagađenim zrakom.

Akcija će se održati simultano u prijavljenim zemljama učesnicama, u trajanju od 5. do 15. prosinca 2020. godine.

Sudjelovati će djeca podijeljena prema uzrastu u tri kategorije:

– predškolski uzrast

– 6(7) do 11 godina (niži razredi osnovne škole) i

– 12 do 15 godina (viši razredi osnovne škole).

Crteže, eseje, video materijale, fotografije i sl. na temu očuvanja prirode i okoliša slati isključivo elektroničkom poštom, od 5. do 15. prosinca 2020. na adresu: zeleniodred@gmail.com.

Nakon pregleda svih pristiglih radova, ocjenjivačka komisija Zelenog odreda 22. prosinca 2020. izabrati će i objaviti najbolji rad u svakoj pojedinoj kategoriji, a autor proglašen nositeljem titule LOCAL ECO SUPERHERO 2020.

Napomena:

Na svakom dostavljenom uratku mora biti navedeno ime i prezime autora, godine starosti te ukoliko je uradak nastao u okviru organizirane školske (vrtićke) aktivnosti i naziv škole (vrtića).

Budući da će se neki od radova promptno objavljivati na Facebook stranici Zeleni odred-forum, uz dostavljeni uradak potrebno je dostaviti i roditeljsku suglasnost za objavljivanje uratka i identiteta autora!

Zeleni odred će pozive za sudjelovanje poslati na neke adrese vrtića i osnovnih škola na području Republike Hrvatske, kao i putem medija. Pozivaju i sve tvrtke i poslovne subjekte da im se jave ako se žele priključiti simboličnim donacijama kako bi što bolje nagradili naše vrijedne sudionike. Sve poslovne subjekte koji će se priključiti svojim donacijama, nagradit će posebnom diplomom. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni