Poziv na Dane otvorenih vrata udruga

Poziv na Dane otvorenih vrata udruga

Zajednički će se predstaviti Udruga „ZG“ – za promicanje proizvodnih djelatnosti, turizma i samozapošljavanja, Udruga prijatelja sisačko-moslavačke regije, Udruga Korekta – inicijativa za solidarnije društvo  te kulturno-umjetnička udruga  Atom

U Tribini grada Zagreba (Kaptol 27) zainteresiranim će se građanima u srijedu, s početkom u 18 sati, predstaviti tri zagrebačke i jedna riječka udruga. Zajednički će se predstaviti Udruga „ZG“ – za promicanje proizvodnih djelatnosti, turizma i samozapošljavanja, Udruga prijatelja sisačko-moslavačke regije, Udruga Korekta – inicijativa za solidarnije društvo  te kulturno-umjetnička udruga  Atom. Cilj Dana otvorenih vrata udruga jest da se građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, pa ovim putem pozivamo građane da nas posjete na ovom predstavljanju.

Na skupu će se spomenuti rastući značaj uloga udruga s pristupanjem Hrvatske Europskoj uniji. Spomenimo da je, prema podacima Ureda za udruge Vlade RH, u svibnju 2013. u Gradu Zagrebu bilo registrirano 11.474, u Sisačko moslavačkoj županiji 1788, a u Primorsko-goranskoj županiji 3815 udruga. Njihov potencijal i utjecaj mogao bi u Europskoj uniji dobiti novu dimenziju.

Ujedno, okupljenima na skupu će se predstaviti Radio Quirinus, koji u svojem programu promiče vrijednosti sisačko-moslavačke regije. Riječ je o vrlo slušanom mediju u svojoj regiji, ali i šire. Novinarska ekipa Radija Quirinusa tijekom javnog nastupa 12. lipnja u Zagrebu, izravno će se uključiti u svoj radio program, a predviđen je i kraći glazbeno-recitatorski program.

Zajedničko predstavljanje udruga organizirale su Udruga prijatelja sisačko-moslavačke regije i Udruga „ZG“.

Više o događaju možete pročitati ovdje. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni