Pozdravi jesen na ZeGeVege festivalu u petak i subotu

Pozdravi jesen na ZeGeVege festivalu u petak i subotu

ZeGeVege će posjetiti i predsjednik Milanović, gradonačelnik Tomašević i drugi uzvanici

(Foto: Press materijal / Prijatelji životinja)

14. ZeGeVege festival održivog življenja održat će se u petak 23. rujna od 8 do 21 sat i subotu 24. rujna 2022. od 8 do 20 sati na Trgu bana Jelačića. Organizator manifestacije, udruga Prijatelji životinja, ponovno će ugostiti brojne restorane, izlagače biljne hrane i kozmetike koja nije testirana na životinjama te predstavnike udruga za zaštitu životinja i okoliša.

Cjelodnevni program obogaćen je degustacijama i promocijama. Uz domaća jela, burgere od proteina graška, biljne sireve i razna biljna mlijeka, na ZeGeVege festivalu moći će se probati fermentirana ciabatta s veganskom šunkom. Moći e se kušati razni specijaliteti azijske i indijske kuhinje, topla variva, kao i ćevapčići od ječma u lepinji s lukom, falafel i tjestenina s umakom bolonjeze od soje.

Pozornost će sigurno privući i pivo od indijanske banane, slatki džem od luka, veganski med, sirovi kolači, namaz od lješnjaka i čokoladni namaz od batata. Neki izlagači imat će jestive čak i žlice i slamčice. Cjelokupna ponuda ZeGeVegea isključivo je biljnoga podrijetla i ima edukativni karakter.

Savjeti sportaša i nutricionista

Kako razumno koristiti naše ograničene prirodne resurse i smanjiti ekološki trag svi će moći čuti od dugogodišnjih aktivista, kuhara, nutricionista, sportaša i drugih koji će se izmjenjivati na pozornici. Dijelit će se i ZeGeVege brošura s receptima i korisnim savjetima.

Na ZeGeVege festivalu, gdje se sav otpad razvrstava u postavljenom reciklažnom dvorištu, bit će predstavljen i novi model prikupljanja komunalnog otpada u Zagrebu.

Budući da ZeGeVege festival zbog svoje poučne note o važnosti održivog življenja ima veliki značaj za Republiku Hrvatsku i Grad Zagreb, svoju posjetu najavili su i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, predstavnik Vlade RH i drugi uzvanici.

Program s popisom svih izlagača, izvođača i govornika, s rasporedom njihovih nastupa, dostupan je na www.zegevege.com. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni