Pozdrav proljeću sa Zagrebačkim solistima i “Malim Zagrebom”

Pozdrav proljeću sa Zagrebačkim solistima i “Malim Zagrebom”

Turistička zajednica grada Zagreba simbolično će obilježiti prvi dan proljeća, 21. ožujka, i to koncertom Zagrebačkih solista te novim projektom Mali Zagreb. Tako će, Zagrebački solisti izvesti ukupno pet skladbi posvećenih proljeću s početkom u 12 sati u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, čime će nagovijestiti za mnoge najljepše godišnje doba u našem gradu.

Skladba koja će otvoriti koncert bit će, naravno, Proljeće A. Vivaldija, a predviđeno trajanje koncerta je oko pola sata. Posjetitelje se trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera, a za sve one koji koncert žele pratiti iz sigurnosti svojih domova osiguran je i prijenos preko kanala TZGZ www.facebook.com/visitzagreb.

S prvim danom proljeća počinje i novi umjetnički projekt Mali Zagreb koji predstavlja seriju minijaturnih instalacija postavljenih na jedanaest atraktivnih lokacija u našem gradu. Sićušne kompozicije izgledom podsjećaju na pročelja zagrebačkih stambenih zgrada te na izloge nekada uobičajenih zagrebačkih prodavaonica i obrta. (Više na: https://zg-magazin.com.hr/zastani-pogledaj-dolje-i-pronadi-mali-zagreb/)

»Proljeće simbolizira buđenje prirode, rast, dobre emocije i energiju stvaranja novog. Ljudi ponovo mogu uživati na svježem zraku te smo odlučili ove godine simbolično obilježiti njegov prvi dan s koncertom Zagrebačkih solista, a tu je i novi projekt Mali Zagreb«. izjavila je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

»Vodili smo računa i o cjelokupnoj situaciji te smo kroz ova neinvazivna i ambijentalna događanja dodatno pozicionirali Zagreb kao odgovornu, održivu i sigurnu destinaciju«, dodala je.

Odgovornost, održivost i sigurnost odlike su kampanje i filma Blizu grada, blizu srca koji je na virtualnom sajmu ITB Berlin održanom prošli tjedan osvojio nagradu Silver Star u kategoriji Region International. Podsjećamo, riječ je o partnerskoj kampanji TZ Zagrebačke županije i TZGZ-a koja je kreirana s ciljem stvaranja jedinstvene platforme promocije bogate ponude Zagreba i njegove okolice, a nagrađeni film možete pogledati ovdje: Around Zagreb. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni