Požar u Novoj Vesi

Požar u Novoj Vesi

Mirno rano  poslijepodne u Novoj Vesi narušio je požar koji je izbio u potkrovlju kuće koja se nalazi na uglu Nove Vesi i Belostenčeve ulice.

Zagrebačka vatrogasna služba zaprimila je dojavu u 12.31 sati. Na teren su odmah pohitali vatrogasci iz dvije vatrogasne postaje: Centar i Novi Zagreb.

“Odmah smo krenuli sa sedam vozila i 20 ljudi. Vatru smo uspjeli zaustaviti u roku 15 do 20 minuta. Uzrok još uvijek ne znamo, to će tek biti istraženo očevidom nakon što mi do kraja završimo svoj posao. Nitko nije ozbiljno stradao. Starija gospođa je zadobila lakše trovanje dimom, a dvojica muškaraca su dobro, ali u šoku. Gorjela su dva susjedna stana u potkrovlju kuće”, kazao je za Zg magazin Igor Župančić, zapovjednik smjene.

Od jednog od vatrogasaca na zadatku smo doznali da je u požaru stradala i jedna tigrasta mačka, vjerojatno ljubimica od jednog od stanara pogođenih požarom.

“Od visoke teperature je izgubila oko i spaljen joj je dio lica-njuškice. Iznio sam ju na sigurno, a susjedi su pozvali hitnu službu iz Dumovca da je preveze na Veterinarski fakultet kako bi joj se ukazala pomoć. Nadam se da će preživjeti”, rekao nam je hrabri vatrogasac koji nam u žurbi nije stigao reći svoje ime.

Od susjede koja se zatekla u blizini smo doznali da je u požaru bila još jedna mačka crne boje ali da joj zasad nema ni traga.

Siuacija je trenutno pod kontrolom, vatrogasnom i policijskom.

Srećom da u ovom požaru nije bilo ljudskih žrtava, materijalna šteta tek treba biti procijenjena, a sreća u nesreći bi bila i da se oporavi tigrasta mačka te da njezina crna četvernonožna prijateljica bude pronađena živa i zdrava.

M. Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni