Požar na Jakuševcu cijelu je noć gasilo više od 170 vatrogasaca

Požar na Jakuševcu cijelu je noć gasilo više od 170 vatrogasaca

(Foto: DVD Trnje)

Na stalnoj postaji za mjerenje kakvoće zraka Zagreb 3 tijekom noćnih sati (od 24,00 – 6,00 sati) zabilježena je povećana koncentracija lebdećih čestica kao posljedica taloženja izgorjeloga materijala

Gašenje požara na Reciklažnom dvorištu Jakuševec koji je planuo jučer oko 19 sati još uvijek je u tijeku. Županijski centar 112 je dojavu o požaru zaprimio 24. srpnja u 19.15 sati.

Trenutno se provodi raskopavanje terena i dogašivanje ne bi li se ugasio požar ugasio do kraja.

U gašenju koje je trajalo cijelu noć sudjelovalo je više od 170 vatrogasaca iz Vatrogasnih postaja Centar, Novi Zagreb, Žitnjak i Dubrava i preko 25 dobrovoljnih vatrogasnih društava s 50 vozila. Na mjestu događaja bile su sve žurne službe kao i podružnice Zagrebačkog holdinga Čistoća, Vodoopskrba i odvodnja i Zagrebačke ceste, javljaju iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

(Foto: DVD Trnje)

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u večernjim satima odmah su izašle na mjesto događaja. Na dvjema je lokacijama uz samo požarište te u naselju Jakuševec provedeno mjerenje parametara: CO, CO2, SO2, NOX i formaldehida zbog sumnje u onečišćenje zraka te su također izuzeti uzorci zraka na dodatne kemijske analize. U trenutku mjerenja, navedeni parametri nisu prelazili maksimalno dozvoljene koncentracije, tvrde u Uredu za upravljanje u hitnim situacijama.

Na stalnoj postaji za mjerenje kakvoće zraka Zagreb 3 tijekom noćnih sati (od 24,00 – 6,00 sati) zabilježena je povećana koncentracija lebdećih čestica PM10 kao posljedica taloženja izgorjeloga materijala. U tijeku su daljnja mjerenja, a preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” jest izbjegavanje nepotrebnog zadržavanja u neposrednoj blizini požarišta. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni