Povratak kultne kavane Corso

Povratak kultne kavane Corso

»Nakon što riješimo procjenu nekretnina, raspisat ćemo natječaj kako bi napravili autentičnu zagrebačku kavanu Corso«, najavio gradonačelnik

Na Međunarodni dan muzeja 18. svibnja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je sa suradnicima prostor bivše kavane Corso, koji se u okviru Projekta revitalizacije povijesne jezgre Zagreba namjerava obnoviti i vratiti u prvobitnu namjenu.

Naime, Grad Zagreb i Ministarstvo državne imovine, usuglasili su se oko zamjene nekretnina na način da se objekt kavane Corso, na raskrižju Ilice i Gundulićeve ulice, koji je u vlasništvu Republike Hrvatske prepiše Gradu, a dva objekta u vlasništvu Grada koje koriste državne institucije: Visoki prekršajni sud u Šenoinoj 30 te Ministarstvo financija koje koristi zgradu u Frankopanskoj 1, prepišu Republici Hrvatskoj.

»U ovom prostoru na početku 20. stoljeća, ugledni pisci, redatelji i glumci najradije su provodili svoje vrijeme«, rekao je gradonačelnik te dodao kako su sa Goranom Marićem, aktualnim ministrom državne imovine, zadnja tri mjeseca radili na ovom projektu te se s njim usuglasili oko zamjene nekretnina.

»Nakon što riješimo procjenu nekretnina koja je uvjet za sklapanje ugovora o zamjeni nekretnina, raspisat ćemo natječaj za udruženja zagrebačkih i hrvatskih arhitekata, kako bi napravili autentičnu zagrebačku kavanu Corso«, objasnio je gradonačelnik.

Sanja Cvjetko Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada naglasila je kako je ova zgrada zaštićena kao pojedinačno kulturno dobro i u tom duhu, unutrašnjost zgrade bit će obnovljena u svim svojim integralnim dijelovima, od kojih neki sada nedostaju. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni