Povjerenstvo kaznilo Mikulića s 2000 kuna zbog “lapsusa” u imovinskoj kartici

Povjerenstvo kaznilo Mikulića s 2000 kuna zbog “lapsusa” u imovinskoj kartici

»Ja ću odluku Povjerenstva poštovati. No moj je njegov stav da takve greške zbog jezičnih zamki i sličnih ograničavajućih formulacija tijekom ispunjavanja ne bi trebale biti podloga za kažnjavanje«, rekao je Andrija Mikulić za ZG-magazin.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici izreklo novčanu kaznu od 2000 kuna saborskom zastupniku HDZ-a Andriji Mikuliću i to zbog »netočnog popunjavanja« imovinske kartice. Na sjednici se našlo 11 točaka, među kojima je i ova o Mikuliću, koji inače obnaša i dužnost predsjednika zagrebačke Gradske skupštine.

»Donijeli smo odluku da se pokrene postupak zbog moguće povrede članaka koji se odnose na točno izvještavanje o imovinskom stanju. Gospodin Mikulić očitovao se i rekao da je imao problema vezano za ispunjavanje rubrike«, rečeno je na sjednici Povjerenstva. »Kako zakon ne predviđa nikakvu manju sankciju osim novčanu kada su u pitanju ove odredbe, predlažem da se donese konačna odluka da se Mikulić ogriješio o članke 8. i 9. Zakona o sprječavanju sukoba interesa i da mu se iznese sankcija od 2000 kuna«, rečeno je na Sjednici, a prenosi Dnevnik.hr.

Andrija Mikulić je za ZG-magazin pojasnio kako se odluka Povjerenstva odnosi se na način unosa podataka u imovinsku karticu.

»Da budem precizniji, izrečena kazna Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa posljedica je korištena termina prilikom unosa koje isto povjerenstvo smatra neispravnim. Naime, pri ispunjavanju obveza upisao sam, termin ‘ispravak’ umjesto ‘promjena’. Drugi se dio odnosi se na prikazivanje obveza po kreditima, odnosno način otplate kojeg nisam ni mogao adekvatno u imovinskoj kartici prikazati zbog ograničene formulacije predloška kartice«, navodi Mikulić.

Potvrdio je da će odluku Povjerenstva poštovati. »No moj je njegov stav da takve greške zbog jezičnih zamki i sličnih ograničavajućih formulacija tijekom ispunjavanja ne bi trebale biti podloga za kažnjavanje, već bi bilo dobro da se upozorenjem svrati pozornost onome tko ispunjava što trebva, a što ne«, rekao je Andrija Mikulić za ZG-magazin.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni