Povjerenstvo će tokom rujna odlučivati o prodaji Imunološkog zavoda

Povjerenstvo će tokom rujna odlučivati o prodaji Imunološkog zavoda

IZ MINGORP-a je već ranije najavljeno da će nakon sjednice Glavne skupštine Povjerenstvo za odabir strateškog partnera za Imunološki zavoda odlučiti o najpovoljnijem modelu kupnje i dokapitalizacije te kompanije

Imunološki zavod objavio je danas da je na Glavnoj skupštini dioničara u petak donesena odluka o pokriću tek manjeg dijela od 21,6 milijuna kuna prošlogodišnjeg gubitka, dok je većina gubitka prenesena u iduće razdoblje.

Redovita Glavna skupština Imunološkog zavoda održana je petak, 29. kolovoza, a prema današnjem priopćenju odlučeno je da se iz zadržane dobiti s iznosom od 893.607 kuna pokrije dio od 21,6 milijuna kuna gubitka tvrtke u poslovnoj 2013. godini. Preostalih 20,76 milijuna kuna gubitka, prema odluci dioničara, prenosi se u iduće razdoblje.

Uprava Imunološkog zavoda na skupštini nije dobila razrješnicu za svoj rad u 2013. godine, dok članovi Nadzornog odbora jesu.  Odlučeno je i da se dužnosti razriješi član Nadzornog odbora Davorin Đanić, koji je podnio ostavku na to mjesto, a tvrtka Hodicon odabrana je za revizora Zavoda.

Uskoro bi trebala biti sazvana i izvanredna skupština dioničara Imunološkog zavoda, koja bi trebala razmotriti dokapitalizaciju te strateški važne kompanije u državnom vlasništvu. Prema neslužbenim informacijama koje je prenio HRT zaposlenicima  Imunološkog zavoda plaće za srpanj trebale bi biti isplaćene ovog tjedna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je Vladi da se dogovore o ponudi Grada Zagreba za kupnju Zavoda.

Podsjetimo, iz Ministarstva gospodarstva već je ranije najavljeno da će nakon sjednice Glavne skupštine Povjerenstvo za odabir strateškog partnera za Imunološki zavod odlučiti o najpovoljnijem modelu kupnje i dokapitalizacije te kompanije, kojim će se zaštiti strateški interes države, a iduća sjednica tog povjerenstva predviđena je ovog mjeseca.

Imunološki zavod je u većinskom vlasništvu države –  Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (koji posjeduje najveći udio dionica od 44,5 %), Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski fond za privatizaciju ukupno imaju 73,3 %, a mali dioničari drže 26,7 % dionica. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni