Povezanost keramike, plastike i gume

Povezanost keramike, plastike i gume

(Foto: Rad Petra Popijača)

U Europskom Domu u Zagrebu, Jurišićeva 1/I, u utorak 5. ožujka održat će se predavanje »Povezanost keramike, plastike i gume«, a bit će otvorena i prateća izložba umjetničkih djela. Ovo jedinstveno događanje počinje u 18 sati, a ulaz je slobodan.

U čemu je njegova jedinstvenost? Najprije će prof. emeritus Igor Čatić održati uvodno predavanje pod naslovom: »Povezanost keramike, plastike i gume«. U predavanju bit će obrađen taj način pravljenja proizvoda od navedenih materijala. Polazi se od smjese, daje se praoblik i slijedi očvršćenje. Zaokruženosti radi ukratko će se opisati i ostali postupci zastupljeni i pri pravljenju umjetničkih djela.

Voditeljica predavanja je Tuga Tarle.

Nakon predavanje bit će otvorena izložba »Praoblikovani keramički, plastični i gumeni umjetnički proizvodi«. Kustos je keramičar Hanibal Salvaro. Osobitost izložbe je u tome što se radi o skulpturama načinjenim od odgovarajuće smjese, zatim im je dat početni oblik i potom to očvrsne pri određenoj temperaturi u umjetnički proizvod. Bit će prikazana i skulptura načinjena od kipara u ronilačkom odijelu u morskoj vodi.

Bit će izloženi primjerci umjetnina od betona, gline i sličnih materijala, te plastičnih i gumenih tvorevina načinjeni proizvodnim postupcima praoblikovanja.

Izlagači: Nadica Eichhorn, Stjepan Gračan, Igor Klarić, Marin Marinović, Petar Popijač, Slavko Relić, Hanibal Salvaro i Adil Writer (Indija).

Izložba će se moći razgledati još dva – tri tjedna nakon otvaranja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni