Povećani kapaciteti Doma za starije osobe u Sloboštini

Povećani kapaciteti Doma za starije osobe u Sloboštini

Sobe su prilagođene potrebama osoba starije dobi, arhitektonski su osmišljene na 18 kvadrata i imaju izlaz na balkon

U Domu za starije osobe Sveta Ana u Sloboštini, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je danas novouređene stambene apartmane u kojima će smještaj naći 17 sugrađana treće životne dobi.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali u ostvarivanju ovog projekta i naročito štićenicima koji su trpjeli buku i prašinu tijekom izgradnje, gradonačelnik je naglasio da je Grad uvijek spreman pomoći i izaći u susret najmudrijim Zagrepčanima.

“Danas otvaramo 17 stambenih jedinica, a do polovice iduće godine planiramo još 40 ležaja osigurati korisnicima Doma oboljelih od Alzheimerove demencije. Ove moderne prostorije mogu služiti kao primjer ne samo za Hrvatsku nego cijelu Europu, o tome kako se kvalitetno brinuti o osobama u najboljoj životnoj dobi”, rekao je gradonačelnik dodavši kako se cijene smještaja u zagrebačkim domovima za starije osobe neće povećavati u dogledno vrijeme.

Kako je objasnila ravnateljica Doma Sv. Ana Lucija Slišković, sobe su prilagođene potrebama osoba starije dobi, arhitektonski su osmišljene na 18 kvadrata i imaju izlaz na balkon. Kao i ostali apartmani u domu, novi apartmani nude spuštene kupaonice s tuševima, zaobljen namještaj i televizore. Za ovaj projekt preuređenja postojećeg potkrovnog prostora na sjeverozapadnom dijelu Doma u stambene jedinice, Grad je uložio 1.900.000 kn. (zagreb.hr/zg-m)