Povećan kreditni rejting Zagrebačkog holdinga

Povećan kreditni rejting Zagrebačkog holdinga

Agencija Standard & Poor’s povećala je dugoročni rejting Zagrebačkog holdinga za jedan stupanj, konkretno sa B+ na BB-, objavio je Zagrebački holdoing u subotu. Razlog tome, kako stoji u izvješću Agencije, poboljšani su financijski aspekti i likvidnost tvrtke, pojašnjavaju u Holdingu.

Među ostalim, ističu se uspješni poslovni potezi menadžmenta, osobito na području tržišta kapitala na kojem je Zagrebački holding ostvario povijesnu transakciju.

Napori koje prepoznaje Standard & Poor’s uključuju „refinanciranje, poboljšanu likvidnost kompanije i optimizaciju poslovnih operacija kroz smanjenje troškova i strateško odlučivanje”, poručili su iz Agencije.

Podsjetimo, Zagrebački holding izdao je prvu tranšu obveznica u nominalnom iznosu od 1,8 milijardi kuna uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 3,875 %, što je najniža kamatna stopa po kojoj se neko trgovačko društvo ili grad zadužilo na domaćem tržištu kapitala.

„Povećanje rejtinga još je jedno od priznanja Zagrebačkom holdingu, ali i Gradu Zagrebu u cijelosti. Osobito smo ponosni jer je sustavan rad na restrukturiranju i unapređenju cjelokupnog poslovanja prepoznat od renomirane poslovne javnosti. Imperativ nam je zadržati razvojni trend, uz iznimnu odgovornost prema građanima“, istaknula je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, komentirajući povećanje rejtinga tvrtke. (zgh)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni