POU Zagreb provodi EU projekte za zapošljavanje

POU Zagreb provodi EU projekte za zapošljavanje

Pučko otvoreno učilište u Zagrebu započelo je provoditi EU projekte kojima se putem obrazovnih programa želi povećati zapošljivost Zagrepčana i stanovnika Zagrebačke županije. Među njima je i projekt OZON – obrazovanje za odrasle u nepovoljnom položaju koji omogućuje sudjelovanje 120 odraslih polaznika u 15 različitih verificiranih obrazovnih programa, od prekvalifikacija za kuhara, preko elektrozavarivača i vinara do njegovatelja.

Projekt Ukusna dijetetika omogućava stjecanje certifikata iz područja zdravog kuharstva za 30 nezaposlenih polaznika starijih od 54 godine i 10 osoba s invaliditetom.

Projekt KIP – kreativna inkluzivnost pokreta omogućuje mladima bez roditeljske skrbi sudjelovanje u umjetničkim sadržajima, kako bi se potaknulo njihovo kreativno izražavanje i socijalno uključivanje.

Informacije o projektu OZON mogu se dobiti na ozon@pou.hr ili na telefon br. 01/600 30 32. U tijeku je i izrada posebne mrežne stranice o projektu OZON, a detaljne informacije o projektima moći će se dobiti na konferenciji koja će se održati 11. svibnja u POU Zagreb. (zg-m)