Potrubi za šume, potrubi za Medvednicu

Potrubi za šume, potrubi za Medvednicu

Zeleni odred – forum braniteljske udruge Veterani i društvena akcija (VIDRA)ove subote, 28. rujna organizira akciju posvećenu zaštiti šuma. U sklopu akcije članovi Zelenog odreda će od 10 do 11 sati stajati na većim zagrebačkim križanjima s natpisom »Potrubi za šume – potrubi za Medvednicu«.

U Zelenom odredu podsjećaju kako su odbori Europskog parlamenta za poljoprivredu, okoliš i gospodarstvo početkom ove godine u Strasbourgu raspravljali o EU strategiji za šume.

U fokusu rasprave u kojoj je sudjelovalo 26 europarlamentaraca našla se Hrvatska i to u negativnom svjetlu. Zastupnici »zelenih« iz Austrije skrenuli su pozornost na ilegalne sječe šuma pri čemu je Hrvatska (uz Rumunjsku) na samom vrhu, navode u Zelenom odredu dodajući kako se devastacija šuma odvija i kod naših susjeda.

Stoga je u pripremi zajednički prosvjed »Sa tri gore ori se jeka« koji će se održati 5. listopada 2019. u 12 sati, istovremeno ma Fruškoj gori, Durmitoru i Medvednici. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t