Potres u Zagrebu

Potres u Zagrebu

Prošloga je vikenda Grad Zagreb zadesio potres magnitude 3,6 po Richteru.

U subotu, 9. travnja, u 15 sati i 2 minute dogodio se potres u susjednoj Sloveniji u Brežicama, na granici s Hrvatskom, zabilježila je Seizmološka služba Hrvatske. Zagrepčani su pohitili i u rekordnom vremenu dojavili na društvenim mrežama da se potres osjetio u Maksimiru, Zapruđu, Jarunu, Utrinama, na području Trešnjevke, Savskog gaja, Cvjetnog, Španskog, u širem centru te u drugim dijelovima grada.

Osim u Zagrebu, potres se mogao osjetiti i u Gajnicama, Samoboru, Pregradi i Stubičkim Toplicama.

U Sloveniji, gdje je zapravio bio epicentar, jačina potresa je iznosila 4,1 po Richteru i to na dubini od 10 kilometara. Prema priopćenju Seizmološke službe RH, riječ je o umjerenom potresu.

Uobičajeno, građani koji žive na višim katovima mogli su nešto jače osjetiti potres. Uz dojave na društvenim mrežama, građani su slali dojave o potresu i mnogim medijima, komentirajući trešnju stakala na prozorima i ormarima i slično.

“Potres se osjetio i u Samoboru, na trećem smo katu, minutu se zaljuljalo, podrhtavali su elementi, no zidovi su u redu, Bogu hvala”, prokomentirao je jedan od stanovnika Samobora.

“Sjedili smo u dnevnom boravku i najednom se počelo tresti, baš sam se uplašila. Čini mi se da je bilo dosta jako, kojih 5-6 sekundi se treslo”, kazala stanovnica Malešnice.

(ZG magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni