Potpuno obnovljene dvije škole na području Donjega Grada

Potpuno obnovljene dvije škole na području Donjega Grada

U tijeku radovi na obnovi zaštićene zgrade OŠ Petra Zrinskog u Krajiškoj

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić u petak je izjavio kako očekuje da će sanacija Osnovne škole Petar Zrinski u Krajiškoj ulici stradale u potresu biti gotova do 1. rujna iduće godine.

On je to izjavio u sklopu redovitih obilazaka gradskih četvrti gradonačelnika Milana Bandića sa suradnicima, predstavnicima Holdinga i lokalne samouprave. U subotu je na redu bio obilazak Gradske četvrti Donji Grad.

»Radovi na sanaciji oštećenja na objektu Osnovne škole Petra Zrinskog u Krajiškoj ulici su u tijeku. Do 1. rujna sljedeće godine očekujemo da će škola biti u potpunosti obnovljena«, Ivica Lovrić.

Objasnio da je prva faza završena te da traju pripreme za nastavak obnove. »Završili smo s radovima na statičkoj stabilizaciji objekta, da ne bi došlo daljnjih šteta«, rekao je i dodao kako je pokrenut postupak javne nabave za drugu fazu, koja će započeti početkom veljače.

Vrijednost svih radova na OŠ Petra Zrinskog iznosi oko 95 milijuna kuna bez PDV-a.

Objekti V. gimnazije i OŠ Izidora Kršnjavoga su također oštećeni tijekom potresa, ali kako je objasnio pročelnik Lovrić, to su dva objekta od ukupno 161 koji su bili u potpunosti obnovljeni do 1. rujna ove godine. »Nastava redovito funkcionira, a škole su ljepše i urednije te statički sigurnije nego što su bile«, prokomentirao je.

»Sve je bilo obnovljeno na vrijeme, škola je estetski ljepša te znatno sigurnija. Na prvi dan su učenici mogli normalno sjesti u školske klupe«, rekao je ravnatelj V. gimnazije Tihomir Engelsfeld.

Ukupna investicija za obnovu OŠ Izidora Kršnjavoga iznosila je 2 milijuna kuna, a za sanaciju V. gimnazije izdvojeno je oko 8 milijuna kuna.

U tijeku je i zamjena dotrajalih sprava u Adrenalinskom parku u ulici Grgura Ninskog na području Mjesnog odbora »Kralj Petar Svačić«. »Većina sprava je bilo u lošem stanju, neke su bile i uništene, a za oko dva tjedna imat ćemo novi park s novim spravama na zadovoljstvo njegovih korisnika«, rekao je Petar Paradžik, predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji Grad.

Vrijednost radova na Adrenalinskom parku iznosi oko 400 000 kuna. (zg-mag)