Potpore za izradu projekata gospodarskih objekata

Pojedini korisnik može ostvariti maksimalnu potporu u iznosu od 50.000 kuna. Natječaj za navedena sredstva otvoren je do 31. listopada ove godine / Novac će se dodjeljivati isključivo za troškove izrade projektne dokumentacije za poslovni objekt

Zagrebačka županija dodijelit će 300.000 kuna kapitalne pomoći subjektima malog gospodarstva za izradu projektne dokumentacije za gospodarske objekte. Novac će se dodjeljivati isključivo za troškove izrade projektne dokumentacije za poslovni objekt (proizvodni ili skladišni u funkciji proizvodnje) na području Zagrebačke županije. Pojedini korisnik može ostvariti maksimalnu potporu u iznosu od 50.000 kuna. Natječaj za navedena sredstva otvoren je do 31. listopada ove godine.

Na navedeni natječaj mogu se javiti subjekti malog gospodarstva koji imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme, koji su poslovali pozitivno u prethodnoj kalendarskoj godini, kojima je osnovna djelatnost proizvodnja te koji ulažu u poslovni objekt na području Zagrebačke županije.

Prednost pri dodjeli kapitalne pomoći ostvarit će subjekti malog gospodarstva čije je sjedište na području Zagrebačke županije te koji ulažu na području poduzetničkih zona Zagrebačke županije i imaju veći broj zaposlenih osoba. Također, prednost imaju subjekti koji su u stopostotnom vlasništvu branitelja domovinskog rata, invalida, žena i mladih osoba (do 30 godina).

Inače, Zagrebačka županija će temeljem javnog natječaja za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2012. godinu dodijeliti 2.035.000 kuna, a kapitalne pomoći subjektima malog gospodarstva za izradu projektne dokumentacije za gospodarske objekte jedna je od devet mjera koja se sufinancira.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj do 31. listopada 2012. godine. Tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-457 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr. Popunjeni obrasci za prijavu programa te potrebna dokumentacija dostavljaju se na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V kat, PP 974, 10001 Zagreb. (zg)