Potpore za otvaranje obrta za čišćenje objekata i uređivanje krajolika

Potpore za otvaranje obrta za čišćenje objekata i uređivanje krajolika

Grad Zagreb je upravo raspisao javni poziv Radi čisto – budi zaposlen za dodjelu potpora za osnivanje obrta za čišćenje objekata ili održavanje krajolika. Poziv se odnosi na obrte koji plaćaju porez na dohodak u paušalnom iznosu (samozapošljavanje). Potpora se može odobriti u iznosu do 20.000,00 kuna, a dodijeljeni će se isplaćivati tromjesečno.

Potpora na temelju ovog javnog poziva ne može se odobriti osobama koje su već koristile potporu za samozapošljavanje od Grada Zagreba i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Javni poziv će biti otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. 11. 2017. godine.

Korisnici potpore mogu biti nezaposlene osobe koje se vode u evidenciji HZZ-a, Regionalni ured Zagreb uz uvjet:

  • da imaju prebivalište na području Grada Zagreba
  • budući obrt ima sjedište na području Grada Zagreba
  • će porez na dohodak plaćati u paušalnom iznosu.

Osobe koje su imale registriran poslovni subjekt mogu koristiti potporu ako dokažu da supodmirile sve obveze po osnovi javnih davanja na ime prethodnih poslovnih aktivnosti.

Prihvatljivim troškovima (uključujući i PDV) smatraju se troškovi registracije obrta, doprinosa za 12 mjeseci, knjigovodstvenih usluga, fiskalne blagajne. Troškovi su prihvatljivi od trenutka registracije obrta, za vrijeme obavljanja djelatnosti iz točke III. ovoga poziva, a najviše za 12 mjeseci poslovanja.

Cijeli tekst natječaja s uvjetima i kriterijima bodovanja možete preuzeti ovdje (.pdf), a obrazac prijave dostupan je ovdje (.pdf). (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni